Bugun...
SON DAKİKA

AB PARTİ Genel Başkanı İrfan Uzun’dan Kemal Kılıçdaroğlu'na Destek Mesajı” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Genel Başkan Uzun “Saray Baskıları ve Siyasallaşan Yargıya Boyun Eğmeyeceğiz!"
facebook-paylas
 Tarih: 17-10-2024 12:21:00

AB PARTİ Genel Başkanı İrfan Uzun’dan Kemal Kılıçdaroğlu'na Destek Mesajı” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Adalet Birlik Partisi (AB PARTİ) Genel Başkanı İrfan Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen "zorla getirme" kararına tepki göstererek, Saray baskıları ve yargının siyasallaştırılması karşısında geri adım atılmayacağını belirtti. Uzun, Kılıçdaroğlu'na verilen bu desteğin, halkın adalet, demokrasi ve hukukun üstünlüğü mücadelesine olan inançlarının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

İrfan Uzun, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bu ülkenin aydınlık yarınları için büyük bir özveriyle mücadele eden, demokrasinin ve halkın sesini her zaman yücelten bir lider olmuştur. İkameti Ankara’da olan ve avukatı aracılığıyla ifadesinin Ankara'da alınmasını talep ettiği halde İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen 'zorla getirme' kararı, hukuk dışı ve tamamen siyasallaşmış bir yargı anlayışının ürünüdür. Bu karar, adaletin ve hukukun bir araç olarak kullanılmasının son ve en açık örneğidir. Halkın iradesini ve muhalefeti susturmayı amaçlayan bu tür girişimlerin hiçbir hukuki dayanağı olmadığı gibi, toplum vicdanında da büyük yaralar açmaktadır.

Saray'dan gelen baskılarla yargının siyasallaştırılmasına boyun eğmeyeceğiz! Adalet Birlik Partisi olarak, hukukun ve adaletin bağımsızlığını sonuna kadar savunacağız. Halkın ve demokrasinin sesini susturmak isteyenlere karşı dimdik durmaya devam edeceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalnız olmadığını ve bu adaletsizliğe karşı hep birlikte mücadele edeceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Yargının siyasallaştırılması, halkın iradesine karşı yapılmış en büyük saldırıdır ve bu saldırıya asla izin vermeyeceğiz.

Bizler, Saray baskıları ve yargının siyasallaştırılması karşısında geri adım atmayacağız. Halkımızın iradesi ve hakları için verdiğimiz onurlu mücadelede Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanındayız. Bu topraklarda adaletin, demokrasinin ve halkın sesi asla susturulamayacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri adalet ve hukukla güçlenecek, hukuksuzluklar karşısında halkın gücü galip gelecektir.

Adalet Birlik Partisi olarak, Kemal Kılıçdaroğlu ve onun gibi halkı için mücadele eden liderlerin yanında olmaya, adaletin ve demokrasinin savunuculuğunu yapmaya devam edeceğiz. Bu onurlu mücadelede geri adım atan değil, halkı için ileriye yürüyenlerin yanında olacağız. Milletimizin hakları, özgürlükleri ve geleceği için verdiğimiz bu mücadelede hep birlikte kazanacağız.”

Uzun, açıklamasının sonunda halkı hukukun üstünlüğünü savunmaya, adaletsizliklere karşı durmaya davet etti ve adaletin, demokrasinin ve halkın sesinin her zaman savunucusu olacaklarını bir kez daha vurguladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI