Bugun...

ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın: "Türkiye'de Çocuk Yoksulluğu Alarm Veriyor, Bu Duruma Kayıtsız Kalamayız!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, Türkiye’deki çocuk yoksulluğu ve beslenme krizi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yalçın, çocukların geleceğinin tehlike altında olduğunu belirterek, bu acı tabloya kayıtsız kalınmaması gerektiğini vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 06-09-2024 21:56:00

ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın:

"TÜRKİYE’DE 6.5 MİLYON ÇOCUK ŞİDDETLİ YOKSULLUK İÇİNDE YAŞIYOR"

Bedri Yalçın, OECD verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, "Türkiye’de 6.5 milyon çocuk şiddetli yoksulluk içinde yaşıyor. Her beş çocuktan biri gıdaya erişemiyor, her dört çocuktan biri ise okula aç gidiyor. Bu durum, Türkiye’nin geleceğini ciddi şekilde tehdit ediyor. Çocuklarımızın bu şartlar altında büyümesi kabul edilemez" dedi.

"EN YÜKSEK GIDA ENFLASYONU TÜRKİYE’DE, ÇOCUKLARIMIZ AÇLIKLA SINANIYOR"

Yalçın, Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında en yüksek gıda enflasyonuna sahip ülke olduğunu vurgulayarak, "AKP hükümeti, yandaş şirketlerin cebini doldururken, çocuklarımız açlıkla mücadele ediyor. Bu, sınıfsal eşitsizliğin ve ekonomik adaletsizliğin en acı sonucudur. Bu duruma kayıtsız kalamayız, çocuklarımızı korumak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"DEVLET, ÇOCUKLARA BİR ÖĞÜN ÜCRETSİZ YEMEK DAHİ SAĞLAYAMIYOR"

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, okullarda çocuklara bir öğün ücretsiz yemek sağlayamamasını eleştiren Yalçın, "Yeterli beslenemeyen bir çocuğun derslerinde başarılı olması, güzel bir çocukluk geçirmesi nasıl mümkün olabilir? Devletin öncelikli görevi, çocuk yoksulluğunu önlemek ve çocuklarımızın geleceğini güvence altına almaktır. Ancak AKP hükümeti, cemaatlere ve tarikatlara kaynak akıtırken çocuklarımızı unuttu" diye konuştu.

"ÇOCUK YOKSULLUĞU, ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİ VE İŞ CİNAYETLERİNİ ARTIRIYOR"

Bedri Yalçın, çocuk yoksulluğunun beraberinde çocuk işçiliğini de getirdiğini belirterek, "Son 11 yılda en az 695 çocuk iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Küçük yaşta ağır işlerde çalışmak zorunda kalan çocuklar, yoksulluğun acı sonuçlarını en ağır şekilde yaşıyor. Bu trajediye son vermek için kararlı adımlar atılmalıdır" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK, DEVLETİN EN ÖNCELİKLİ GÖREVİDİR"

Yalçın, çocuk yoksulluğunun en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımızın yoksulluğa, açlığa ve işçiliğe mahkum edilmesine göz yummayacağız. Anadolu Birliği Partisi olarak, bu konuda sorumluluğumuzu biliyoruz ve çocuklarımızın geleceğini korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, çocukların haklarının korunması ve refahlarının sağlanması için hükümeti sorumluluk almaya çağırarak, çocuk yoksulluğunun ve işçiliğinin önlenmesi için devletin acil adımlar atması gerektiğini belirtti. Yalçın, çocukların geleceğini güvence altına almak için bu konuda kararlı olduklarını ifade etti.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI