Bugun...

ADALET BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI UZUN, ERDOĞAN'A SESLENDİ: "TEK ŞARTIMIZ 101. MADDENİN DEĞİŞTİRİLMESİ" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, Anayasa değişikliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
facebook-paylas
 Tarih: 18-09-2024 16:49:00

ADALET BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI UZUN, ERDOĞAN'A SESLENDİ:

Uzun, “Sevgili vatandaşlarım, Anayasa Değişikliğine biz de varız. Buradan Recep Tayyip Erdoğan’a duyurumdur; tek şartlı anayasa değişikliğini onaylıyoruz. Tek şartımız 101. Maddenin değiştirilmesidir. Özgürlüklerin konuşulduğu bir ülke inşa etmek ve bunu anayasal bir zemine oturtmak için çalışabiliriz” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİR ÖNERİ”

Uzun, “Bugün sizlere Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili önemli bir değişiklik önerisi sunmak istiyorum. Bu öneri, Anayasa’nın 101. maddesinde yapılacak değişiklikleri içeriyor” diyerek sözlerine devam etti.

Uzun, “Öncelikle, Cumhurbaşkanı 40 yaşını doldurmuş ve üniversite mezunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasından, doğrudan halk tarafından seçilmektedir. Bu, halkımızın iradesinin en iyi şekilde yansıtılmasını sağlamaktadır. Fakat özgürlüklerin konuşulduğu, adaletin hüküm sürdüğü bir ülke inşa etmek için bu maddenin içinde bulunan fıkraların tekrar düzenlenmesi gerekmektedir. Artık “ben yaptım oldu” dönemi geride kalıyor gibi gözüküyor. Kanun ile ilgili önerilerimiz; Erdoğan cevap verirse gireriz...” ifadelerini kullandı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI