Bugun...
SON DAKİKA

Alemdaroğlu'ndan Anayasa Tartışmalarına Tepki: "Yeni Anayasa Değil, Yöneticilerin Değişmesi Gerekiyor!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Genç Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Ali Alemdaroğlu, Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirilmesine yönelik tartışmalar ve "Yeni Anayasa" talepleri hakkında sert açıklamalarda bulundu. Alemdaroğlu, Türkiyenin sorunlarının Anayasa’dan değil, mevcut yürütme mekanizmalarından kaynaklandığını vurgulayarak, yeni anayasa söylemlerini eleştirdi.
facebook-paylas
 Tarih: 16-09-2024 10:56:00

Alemdaroğlu'ndan Anayasa Tartışmalarına Tepki:

“Mevcut Anayasa ile Neyi Yapamadınız?”

Genç Türkiye Partisi Lideri Alemdaroğlu, hükümetin mevcut Anayasa hükümlerine uymadığına dikkat çekerek, “Mevcut Anayasa ile neyi yapamadınız da ‘Yeni Anayasa’ istiyorsunuz? İşsizlik, yoksulluk, hukuksuzluk, adaletsizlik, eğitim sorunu, mülteci krizi... Bunlar Anayasa yüzünden değil, yürütmenin başarısız politikalarından kaynaklanan sorunlar. Yeni bir Anayasa, bu problemleri çözmeyecek.” dedi.

“Yeni Anayasa Yerine Siz Değişmelisiniz!”

Alemdaroğlu, iktidarın yönetim eksikliklerini örtbas etmek için yeni Anayasa taleplerini gündeme getirdiğini söyleyerek, “Sorun Anayasa'da değil, mevcut yönetimde. Yeni bir Anayasa’dan önce, değişmesi gerekenler iktidardakiler. Halkımız uyanıyor, ve bu oyunu görüyor. Yeni Anayasa talepleriyle halkın gözünü boyamaya çalışıyorsunuz, ama halk artık sizin değişmenizin vakti geldiğinin farkında.” ifadelerini kullandı.

Anayasa’nın İlk Dört Maddesi Değiştirilemez!

Genç Türkiye Partisi Genel Başkanı, Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Anayasa’nın ilk dört maddesi Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatıdır. Bu maddeler, devletimizin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olduğunun güvencesidir ve değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Bu konuda yapılacak her türlü girişim, cumhuriyetimize ve demokrasimize karşı bir tehdit olarak görülmelidir.” şeklinde konuştu.

Alemdaroğlu ayrıca hükümetin bir ortağının sık sık Anayasa’nın bu değiştirilemez maddelerine yönelik açıklamalar yapmasını da eleştirerek, “‘Domuz bağı’ ile ünlenmiş ortağınız her gün televizyonlarda Anayasa’nın değiştirilemez maddelerinin değiştirilmesinden bahsediyor. Bu tehlikeli ve kabul edilemez bir söylemdir. Biz, Genç Türkiye Partisi olarak, bu ülkenin cumhuriyetine ve anayasasına sonuna kadar sahip çıkacağız.” dedi.

Ali Alemdaroğlu, açıklamalarının sonunda Türkiye'nin her kesiminden insanı, Cumhuriyetin temel ilkelerine sahip çıkmaya ve bu girişimlere karşı birlikte mücadele etmeye davet etti.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI