Bugun...

Alpay Alpagut Engin’den Kayseri Olaylarıyla İlgili Sert Açıklama: "Suriyelilerin Misafirliği Bitmiştir" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yaşanan olaylar üzerine önemli açıklamalarda bulundu.
facebook-paylas
 Tarih: 01-07-2024 16:14:00

Alpay Alpagut Engin’den Kayseri Olaylarıyla İlgili Sert Açıklama:

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde, yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki bir çocuğa taciz ettiği iddiaları üzerine sokaklara dökülen vatandaşların yabancı uyruklulara ait araçları ateşe vermesi, halkın tepkisinin bir göstergesi olarak değerlendirildi. Çıkan olaylarda 10 polisin yaralanmasının ardından Alpay Alpagut Engin, polislere geçmiş olsun dileklerini iletti ve olayların büyümemesi temennisinde bulundu.

"Suriyeliler Ülkemiz İçin Beka Sorunudur"

Alpay Alpagut Engin, “Kayseri’de yaşanan bu vahim olay, Suriyelilerin misafirliğinin artık sona erdiğinin bir göstergesidir. Ülkemde Suriyeli, Afgan, Pakistanlı, Arap sığınmacı istemiyorum. Bu insanlar ülkemiz için bir beka sorunudur” dedi. Engin, vatandaşların bu konuda yıllardır dile getirdiği endişelerin ne kadar haklı olduğunu vurguladı.

"Milli İrade Sığınmacı İstemiyor"

Engin, halkın taleplerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, “Milli irade sığınmacı istemiyor kardeşim. Bu istek ve tepkisini de bu tür olaylarda bu şekilde dile getiriyor. Halkın istekleri ortada iken halkla neden ve hangi amaçla inatlaşıyorsunuz?” diye sordu.

"Erdoğan İstifa" Sloganı ve Kayseri'nin Tepkisi

Olayların ardından Kayseri halkının “Erdoğan istifa” sloganlarıyla tepki göstermesini de değerlendiren Alpay Alpagut Engin, “Bu sloganın ülke halkına yayılması ve Suriyelilere karşı topyekün bir tepki gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerekirse bu sığınmacıların ülkeden gönderilmesi farz oldu” dedi.

"Misafirlik Artık Bitmiştir"

Alpay Alpagut Engin, “Kayseri olaylarıyla birlikte Suriyelilerin misafirliği bitmiştir. Halkımızın tepkisi çok net ve güçlü bir mesaj içeriyor. Ülkemizde huzurun ve güvenliğin sağlanması için bu sorunun çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Polislere Geçmiş Olsun Dileği

Çıkan olaylarda yaralanan polisler için de geçmiş olsun dileklerini ileten Engin, “Kayseri’deki olaylarda görev başında yaralanan tüm polislerimize acil şifalar diliyorum. Onların güvenliği ve sağlığı bizim için çok önemli” dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI