Bugun...

ALTUN: “YENİ ANAYASA DEĞİL, YENİ BİR ADALET DÜZENİNE İHTİYAÇ VAR” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, gündeme getirilen anayasa değişikliği tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, meselenin yalnızca bir metin hazırlığı değil, köklü bir yönetim anlayışı değişikliği olduğunu belirterek, “Türkiyenin ihtiyacı olan şey; kimin anayasa yazacağı değil, hukukun gerçekten üstün tutulacağı bir düzendir” dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 06-05-2025 18:35:00

ALTUN: “YENİ ANAYASA DEĞİL, YENİ BİR ADALET DÜZENİNE İHTİYAÇ VAR” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

“MEVCUT ANAYASAYI TANIMAYAN BİR İKTİDAR, YENİ ANAYASA VAADİNDE BULUNAMAZ”

Altun, yaptığı yazılı değerlendirmede, anayasa değişikliğinin bir ihtiyaç olduğunu ancak iktidarın bu süreci toplumu oyalama aracı olarak kullandığını ifade etti. “Anayasalar toplumların birlikte yaşama sözleşmesidir. Fakat bu sözleşme, her gün çiğneniyorsa; hukuk kararları uygulanmıyorsa, temel haklar siyasi çıkarlarla erteleniyorsa, anayasa metni değişse ne olur?” diyen Altun, mevcut iktidarın meşruiyetini güçlendirmek için anayasa tartışmasını araçsallaştırdığını vurguladı.

“ADALETİN OLMADIĞI YERDE ANAYASA KAĞIT ÜZERİNDE KALIR”

Başkan Altun, “Anayasa Mahkemesi’nin kararları tanınmıyor, yargı siyasallaştırılmış durumda. Hâkimler, savcılar tarafsızlık yerine bağlılıkla ölçülüyor. Böyle bir zeminde anayasa yapmaktan değil, anayasa kılıfı uydurmaktan söz edebiliriz. Türkiye'nin sorunu bir madde eksikliği değil, adaletin sistematik şekilde yok sayılmasıdır” ifadelerini kullandı.

“YOKSULLUĞU YÖNETEN DEĞİL, BİTİREN BİR YAKLAŞIMA İHTİYAÇ VAR”

Altun, ekonomik krizin derinleştiğini ve toplumun giderek daha fazla sosyal yardımlara muhtaç hale getirildiğini belirterek şunları söyledi:
“AK Parti hükümeti, sosyal yardım verilerini bir başarı gibi sunuyor. Oysa bu veriler, Türkiye'de yoksulluğun nasıl kronikleştiğini ortaya koyuyor. 2002’de 1 milyon kişi yardım alırken bugün bu rakam 5 milyonu aştı. Bu, çözüm değil; yoksulluğun yönetildiğinin kanıtıdır. İktidar yoksulluğu ortadan kaldırmak değil, sadakat inşa etmek istiyor.”

“GAZZE'DE SÖZ VAR, EYLEM YOK”

Ortadoğu’da yaşanan trajedilere karşı iktidarın tepkisinin yalnızca söylem düzeyinde kaldığını belirten Altun, “Gazze’de yaşanan insanlık dramı karşısında Meclis’te ortak tavır çağrımıza ret oyu verilmesi, iktidarın duyarlılığının ne kadar yüzeysel olduğunu göstermiştir. Ticari ilişkiler sürerken, yapılan kınamalar samimi görünmemektedir. Biz Saadet Partisi olarak, dış politikada da ahlaki bir tutumun inşa edilmesini savunuyoruz” dedi.

“SEÇMENİN UMUDU İKİ KUTUP ARASINDA SIKIŞMAMALI”

Altun, Türkiye’de siyaset sahnesinin iki partili yapıya zorlandığını ve bu durumun halkın iradesini daralttığını belirterek şöyle konuştu:
“İktidar ve ana muhalefet arasında sıkıştırılan bir sistemle demokrasinin gelişmesi mümkün değildir. Saadet Partisi olarak, Gelecek ve DEVA Partileriyle birlikte oluşturduğumuz Yeni Yol İnisiyatifi, bu tıkanmışlığı aşma niyetinin ürünüdür. Milletimize ‘üçüncü bir yol var’ demeye devam edeceğiz.”

“ADALET, GELECEĞİN TEMİNATIDIR”

Son olarak, Türkiye’de kurumların güven kaybına uğradığını belirten Altun, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bugün sokakta adalet arayan milyonlar var. Yargıya güven azaldı, kurumlar siyasetin gölgesinde kaldı. Bu ortamda anayasa konuşmak, zemini olmayan bir inşaat yapmaya benzer. Türkiye ancak adaletin egemen olduğu bir sistemle ayağa kalkabilir. Saadet Partisi olarak, bu adalet mücadelesinin sonuna kadar tarafındayız.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI