![]() |
“SERTİFİKALI ZORUNLULUK, ÜRETİCİYİ ZİNCİRE VURMAKTIR”
Tasarıda yer alan ‘sertifikalı üretim’ ve ‘iklim uyumlu tarım’ gibi kavramların süslü ama tehlikeli olduğunu belirten Güneri, “Bu ifadeler, yerli üreticiyi çok uluslu şirketlerin üretim modeline bağımlı hale getirme planıdır. Toprağını, mevsimini, suyunu bilen çiftçiye akıl vermek değil, onunla birlikte çözüm üretmek gerekir” dedi.
“ALANYA’NIN ÜRETİCİSİ DİRENİYOR, BİZ DE YANINDAYIZ”
Şükrü Güneri, Alanya ve Akdeniz bölgesindeki çiftçilerin bu yasa karşısında endişeli olduğunu vurgulayarak, “Muz üreticisi, avokado yetiştiricisi, narenciye bahçesi sahibi; hepsi bu yasanın altında ezileceğini biliyor. Anadolu Birliği Partisi olarak biz bu direnişin yanındayız” açıklamasını yaptı.
“İKLİM BAHANESİYLE TARIMI MERKEZİLEŞTİRMEYİN”
Güneri, “Kırsalda üretimi denetim altına almak, onu şirket politikalarına uydurmak; iklimi değil, insanı felakete sürükler. İklim değişikliğiyle mücadele, üreticinin sırtına yük bindirerek değil, onunla el ele yürünerek yapılır” dedi.
“ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ, HER TÜRLÜ TEKELLEŞMEYE KARŞI DURMAYA DEVAM EDECEK”
Şükrü Güneri, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bu yasa, bu haliyle halkı temsil etmiyor. Anadolu Birliği Partisi olarak, merkezden değil memleketten yazılacak adil, üretici dostu bir iklim yasası için mücadelemizi sürdüreceğiz. Alanya’dan yükselen bu itiraz, Akdeniz’in her karış toprağını savunacaktır.”