Bugun...
SON DAKİKA

ANAHTAR PARTİ ERZİNCAN İL BAŞKANI AHMET KORKMAZ: “SİYASİ SÜREÇLERİN GÜVENLİĞİ, DEMOKRASİNİN TEMEL DİREĞİDİR” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Anahtar (A) Parti Erzincan İl Başkanı Ahmet Korkmaz, 4 Mayıs 2025 tarihinde CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, olayı kesin bir dille kınadıklarını ve bu tür girişimlerin demokratik toplum yapısına zarar verdiğini ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 04-05-2025 17:14:00

ANAHTAR PARTİ ERZİNCAN İL BAŞKANI AHMET KORKMAZ: “SİYASİ SÜREÇLERİN GÜVENLİĞİ, DEMOKRASİNİN TEMEL DİREĞİDİR” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Ahmet Korkmaz açıklamasında, Türkiye’de siyasal temsile yönelik her türlü saldırının, yalnızca hedef alınan kişiyi değil, halkın seçme hakkını da hedef aldığını belirtti. “Siyasi liderler, birey olmanın ötesinde, temsil ettikleri seçmen kitlesinin iradesini taşır. Bu bağlamda, Sayın Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen fiziki müdahale, doğrudan demokratik sürecin meşruiyetine yapılmış bir saldırıdır” ifadelerine yer verdi.

Korkmaz, siyaset kurumunun sorumluluğunun yalnızca çözüm üretmekle sınırlı olmadığını, aynı zamanda toplumsal iklimi sağduyulu bir zeminde tutmakla da yükümlü olduğunu vurguladı. “Bu tür olaylar, kutuplaşmayı derinleştirir, kamusal güveni sarsar ve toplumsal barışı tehdit eder. Bu nedenle tüm siyasi kadrolar, kullandıkları dil ve sergiledikleri tutum konusunda azami özen göstermelidir” dedi.

Anahtar Parti Erzincan İl Başkanı Ahmet Korkmaz, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e geçmiş olsun dileklerini ileterek açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Demokratik siyasetin güvenliğini korumak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Şiddet karşısında sergilenecek ilkeli ve kararlı duruş, yalnızca bugünün değil, yarının da teminatıdır. Bu vesileyle Sayın Özgür Özel’e ve CHP camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, hukukun gereğinin eksiksiz şekilde yerine getirilmesini temenni ediyoruz.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI