![]() |
Tweet |
“FUTBOL DIŞI SPORLARDA YAPISAL SORUN VAR”
Dağ, amatör spor camiasında sıkça dile getirilen “ASKF’ler sadece futbol ile ilgileniyor” eleştirilerine şu sözlerle yanıt verdi:
“Evet, bu eleştiri haklı. Çünkü faaliyetlerin büyük çoğunluğu futbolla sınırlı. Peki neden? Artvin gibi ekonomik anlamda geri kalmış, nüfusu sınırlı, gelir düzeyi düşük bir şehirde diğer branşları yaşatmak için altyapı ve imkan yok. Endüstriyel olmayan spor dallarında sporcu bulmak, antrenör yetiştirmek ya da kulüplerin bu alanda sürdürülebilir faaliyet yapması çok zor.”
“FUTBOLDA GELİNEN NOKTA GURUR VERİCİ”
2010 yılında federasyonu kurarken 24 kulübün bir araya geldiğini belirten Dağ, Artvin’deki futbol yapılanmasının o dönemle kıyaslandığında önemli bir gelişim gösterdiğini vurguladı:
“Kurucu genel başkan olarak bu sorumluluğu hissettiğimde bir ihtiyaç doğmuştu. 24 spor kulübüyle bir araya gelerek ASKF’yi kurduk. O dönem Artvin’de futbol daha dağınık ve sistemsizdi. Bugün ise belli bir düzene kavuştu, sahalarda düzenli ligler oynanıyor, gençler için hedefler var. Bu gelişim kolay olmadı.”
“BİR BRANŞI KONUŞUYORUZ, ÇÜNKÜ GERÇEĞİ BU”
Sadettin Dağ, Artvin’in coğrafi ve sosyoekonomik gerçeklerini dikkate alarak, futbolun bu şehirde lokomotif bir rol üstlendiğini söyledi:
“Elbette diğer spor dallarının gelişmesini biz de isteriz ama gerçekçi olmak zorundayız. Bugün Artvin’de spordan bahsedeceksek bu futbol üzerinden olacaktır. Çünkü bu alanda bir yapı var. Diğer branşlarda ise sporcu yok, altyapı yok, antrenör yok. O yüzden sahici olanı konuşmak gerekiyor.”
ZAFERİN ARKASINDA FEDERASYON DAYANIŞMASI VAR
Dağ açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:
“ASKF’nin Artvin’de futbolu organize eden, gençlere umut olan bir yapıya dönüşmesinde kulüplerin, gönüllülerin ve sporun içinden gelen herkesin büyük emeği var. Biz hâlâ yolun başındayız ama attığımız temeller sağlam. Bundan sonra da Artvin’de futbolu yaşatmaya ve gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”