Bugun...

Ata Barlas Aşkar: "Pardon Ama Biz Size Niye Vergi Ödüyoruz?" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhurbaşkanı Adayı ve Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkanı Ata Barlas Aşkar, ülkenin mevcut durumu ve halkın yaşadığı sorunlara dair çok sert açıklamalarda bulundu. Aşkar, Türkiye’nin güvenlikten adalete, eğitimden ekonomik güce kadar pek çok temel alanda ciddi eksiklikler yaşadığını belirterek, mevcut iktidara eleştirilerini dile getirdi. Aşkar, vatandaşlardan alınan vergilerin karşılığında devletin sunması gereken hizmetlerin sağlanmadığını vurgulayarak, bu durumu sorguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 06-10-2024 21:14:00

Ata Barlas Aşkar:

"Güvenlik Yok, Adalet Yok, Eğitim Yok..."

Ata Barlas Aşkar, mevcut hükümetin halka vadettiği güvenlik, adalet ve eğitim gibi temel unsurları yerine getiremediğini belirterek şunları söyledi: "Bugün Türkiye’de vatandaşlarımız ne güven içinde yaşayabiliyor, ne de haklarını savunabiliyor. Güvenlik yok, adalet yok, hukuk yok. Adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir ülkede, hukukun üstünlüğünden ve anayasal hakların korunmasından söz etmek mümkün değil."

Aşkar, ülkedeki mevcut sorunların sadece güvenlik ve adaletle sınırlı olmadığını, yaşamın her alanında eksikliklerin yaşandığını ifade ederek, "Bugün huzur yok, mutluluk yok, alım gücü yok. İnsanlarımız iş bulamıyor, eşitlikten uzak bir yaşam sürüyor ve geleceğe dair umutları tükenmiş durumda. Eğitim yok, kalite yok, üretim yok. Devletin vatandaşına sağladığı insani yaşam standardı her geçen gün daha da kötüye gidiyor" dedi.

"Liyakat Yok, Değer Yok: Peki Biz Size Niye Vergi Ödüyoruz?"

Ata Barlas Aşkar, liyakat eksikliği ve toplumda insana değer verilmemesi konusunu da ele alarak, "Bugün Türkiye’de liyakat yok, insana verilen değer yok. Devletin tüm kurumlarında ehliyet sahibi kişiler değil, yandaşlar ve iktidara yakın olanlar görev alıyor. Ülkemizde artık emeğin, bilginin ve birikimin değeri yok sayılıyor. İnsanlar gelecekleri için umut besleyemiyor, çünkü ortada geleceği inşa edecek adaletli ve liyakatli bir yönetim anlayışı yok" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Adayı Aşkar, vatandaşlardan alınan vergilerin karşılığında devletin görevini yerine getirmemesi konusunu da sorguladı. "Pardon ama biz size niye vergi ödüyoruz?" diye soran Aşkar, "Vatandaş olarak, her ay kazancımızdan ödediğimiz vergilerle, devletten güvenlik, adalet, eğitim, sağlık gibi temel hizmetleri bekliyoruz. Ancak bugün bu hizmetlerin hiçbiri gerektiği gibi sunulmuyor. Vergilerimizi ödüyoruz, ama karşılığında ne güvenli bir yaşam, ne nitelikli bir eğitim, ne de adil bir hukuk sistemi alabiliyoruz. Bu durum, artık kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

"Değişim Şart: Adil Bir Türkiye İçin Çalışacağız"

Ata Barlas Aşkar, Adil Türkiye Partisi olarak hedeflerinin bu adaletsiz düzeni değiştirmek olduğunu belirterek, "Biz Adil Türkiye Partisi olarak, bu ülkede adaletin, hukukun ve eşitliğin yeniden tesis edilmesi için çalışacağız. Eğitimde kaliteyi artıracak, ekonomik gücü halka yeniden kazandıracak, gençlerimize umut aşılayacak, adaletli ve liyakatli bir yönetim anlayışını hâkim kılacağız. Vergi ödeyen her vatandaş, ödediği vergilerin karşılığında hak ettiği hizmeti almalıdır. Biz, bu ülkede herkesin eşit ve adil bir şekilde yaşayacağı bir düzen inşa edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı ve ATP Genel Başkanı Ata Barlas Aşkar, Türkiye'nin mevcut durumunun sürdürülebilir olmadığını ve halkın hak ettiği refahı sağlayacak politikaları hayata geçireceklerini belirterek, "Bizim amacımız, bu ülkeyi güvenli, huzurlu, adil ve umut dolu bir geleceğe taşımaktır. Değişim şart ve biz bu değişimi halkımızla birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI