Bugun...
SON DAKİKA

ATP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Demiroğlu'ndan Hükümetin Yanlış Politikalarına Tepki.! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkan Yardımcısı Ümit Demiroğlu, hükümetin yanlış politikaları nedeniyle vatandaşların ev sahibi olmasının hayal ötesinde kaldığını belirtti. Demiroğlu, kredi ile ev almanın giderek zorlaştığını ve bu durumun vatandaşları mağdur ettiğini vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 01-06-2024 14:21:00

ATP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Demiroğlu'ndan Hükümetin Yanlış Politikalarına Tepki.! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

EV FİYATLARINDA KONTROLSÜZ ARTIŞ VE FAİZ ORANLARINDA TUTARSIZLIK

Başkan Demiroğlu, "Ev fiyatlarındaki kontrolsüz artış ve faiz oranlarındaki tutarsızlık vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde toplam konut satışları içinde banka kredisi ile alınanların (ipotekli) payı 12’de 1’e kadar düştü. Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 düşüş gösteren konut satışları, şubatta yüzde 17,3’lük bir artışla 93 bin 902 adet oldu. Bu durum, vatandaşların ev sahibi olmasını daha da güç hale getiriyor. Aynı zamanda kira fiyatlarında da ciddi artışlara sebep oluyor," dedi.

BARINMA HAKKI KUTSALDIR

Demiroğlu, vatandaşların ev sahibi olabilmesi için yanlış politikalardan vazgeçilmesi gerektiğine dikkat çekti. "İnsanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için en temel haklarından birisi de konut ve barınma hakkıdır. Bu hak anayasal bir hak olup, güvence altına alınmıştır. Ancak gelinen süreçte vatandaşlar bırakın ev sahibi olmayı, kiralık ev bulamıyor. Bu sürdürülebilir bir durum değildir," ifadelerini kullandı.

DEPREM BÖLGELERİNDEKİ MAĞDURİYETLER

Başkan Demiroğlu, özellikle depremden etkilenen 11 ilde, ilçelerde ve köylerde ciddi mağduriyetlerin yaşandığını belirtti. "Yerinde dönüşümlerdeki sorunlar halen çözülemedi. İnsanlar çadır ve konteynerlerde yaşam mücadelesi veriyor. Bu durum, vatandaşlarımızın barınma hakkını ihlal etmektedir," dedi.

YENİ YUVA KURACAK ÇİFTLERİN DURUMU

Barınma sorununun yeni yuva kuracak çiftleri de derinden etkilediğini dile getiren Demiroğlu, "Yeni evlenecek çiftler kiralık ev bulamıyor. Son yıllardaki TÜİK istatistiklerine baktığınızda evlenme oranı artacağına düşüş gösteriyor. İnsanlar barınma sorunu nedeniyle evlilik hayallerini erteliyor. Bu konuya bir an önce çözüm bulunmalı. Ucuz konut üretimi için gerekirse bir çalıştay yapılmalıdır," şeklinde konuştu.

EV VE KİRA FİYATLARI ARTIYOR

Başkan Demiroğlu, açıklamasının sonunda, "Hükümetin yanlış politikaları ve yüksek banka faizleri nedeniyle vatandaşlarımız ev sahibi olamıyor ve kira fiyatları giderek artıyor. Bu duruma acilen çözüm bulunması gerekmektedir. Adil Türkiye Partisi olarak, vatandaşlarımızın barınma sorunlarını çözmek için gerekli adımları atmaya hazırız. Halkımızın barınma hakkını savunmak için mücadelemizi sürdüreceğiz," ifadelerini kullandı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI