Bugun...

Aytaç Battal, Diyanet’i İslam dinine davet etti - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

HAC İBADETİ KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR ATP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Medya Organizasyon Politikaları Başkanı Aytaç Battal, kendi imkanlarıyla hac ziyareti yapmak isteyen Türk vatandaşlarının Suudi makamlarına şikayet edilmesine; “Hac ibadeti kimsenin tekelinde değildir” sözleriyle tepki gösterdi. Hoşgörü ve adalet vurgusu yapan Battal, Diyanet’i İslam dinine davet etti
facebook-paylas
 Tarih: 25-06-2024 14:07:00

Aytaç Battal, Diyanet’i İslam dinine davet etti  - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Medya Organizasyon Politikaları Başkanı Aytaç Battal, Diyanet İşleri Hac Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Demirhan’ın Diyanet harici özel şirketlerle ya da kendi imkanlarıyla hac ziyareti yapmak isteyen Türk vatandaşlarını şikayet ettikleri yönündeki açıklamasını eleştirdi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ LAİK BİR ÜLKEDİR
Demirhan’ın “Diyanet’in organizasyonu baltalandı” sözlerinin en az Türk vatandaşlarının ihbar edilmesi kadar vahim olduğuna vurgu yapan Battal, “Türkiye Cumhuriyeti laik bir ülkedir. Diyanet vatandaşımızın hac ibadetini kolaylaştırmak için organizasyon yapabilir. Lakin siz tur şirketi değilsiniz! Vatandaşımızın ibadeti üzerinden kar elde edemezsiniz. Hac ibadeti de kimsenin tekelinde değildir” hatırlamalarında bulundu.

FAKİRLİĞİ ANLATIP KENDİLERİ ZEVK İÇİNDE YAŞIYORLAR
Vatandaşa tasarruf çağrısı yapılırken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın lük araçlara bindiğini de hatırlatan Aytaç Battal, “Vatandaşımız yıllarca hac ibadeti için çalışıp, biriktiriyor. Yıllarca kurada isminin çıkmasını bekleyenler var. Vatandaşımıza fakirliği anlatıp kendileri zevk içinde yaşıyorlar. Vatandaşımız pazara gidemezken onlar Mercedes’le geziyor” dedi.

EKONOMİK KRİZ BİR TEK VATANDAŞI MI VURUYOR?
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın altı aylık “Gıda malzemesi alımı” ihalesi için 7 milyon 885 bin 525 TL’lik sözleşme imzaladığını da hatırlatan Battal, şöyle devam etti:“İhale sözleşmesinde; ‘Etlerin renginin pembe kırmızı arası, kıvamı sert, kendine has görünüşünde ve kokusunda, gövdenin dış kısımları kısmen bir yağ tabakası ile örtülü olacaktır’ deniliyor. Vatandaşımız bayramda kurban kesmek bir yana tavuk etine dahi ulaşamıyor. Ekonomik kriz bir tek vatandaşı mı vuruyor? Emeklinin, asgari ücretlinin maaşına zam yapılmıyor. Kamu çalışanının servisinden, lojmanından kesiliyor, tasarruf bir tek Diyabet İşleri Başkanlığı’na uğramıyor!” 

DİYANET’İ İSLAM DİNİNE DAVET ETTİ 
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan şikayet nedeniyle Türk vatandaşlarının mağdur edildiğine dikkat çeken Aytaç Battal, İslam dinindeki hoşgörü ve adalete vurgu yaparak; şunları söyledi: “Birileri devlet imkanlarını kullanarak özel uçakla seyahat ediyor. Vatandaşımıza tasarruf çağrısı yapılıyor. Kendi imkanı ile hacca giden vatandaşlarımız ihbar ediliyor. Bu kabul edilemez. Vatandaşa fukaralık anlatıp kendi lüks içinde yaşayanları İslam dinine davet ediyorum.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI