Bugun...

BALKANLI’DAN BEBEK ÖLÜMLERİ VE SGK DOLANDIRICILIĞI İLE İLGİLİ SERT AÇIKLAMA - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, son günlerde kamuoyunda büyük yankı uyandıran "Yeni Doğan Çetesi" skandalına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Balkanlı, bebek ölümleri üzerinden SGK’yı dolandıran çetenin ortaya çıkmasının, AKP iktidarının uyguladığı sağlık politikalarının derin sorunlarını yeniden gündeme taşıdığını belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 22-10-2024 19:14:00

BALKANLI’DAN BEBEK ÖLÜMLERİ VE SGK DOLANDIRICILIĞI İLE İLGİLİ SERT AÇIKLAMA - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Balkanlı, skandalın ülkenin sağlık sistemindeki çürümüşlüğü ve ticarileşmeyi gözler önüne serdiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"22 YILLIK AKP İKTİDARININ SAĞLIK POLİTİKALARININ ACI SONUCU"
“Son günlerde ortaya çıkan ve bebek ölümleri üzerinden SGK’yı dolandırarak kazanç sağlayan çete, 22 yıllık AKP iktidarının sağlık sistemine bıraktığı enkazın en acı örneklerinden biri olmuştur. Onlarca özel hastanenin, yeni doğan bebek yoğun bakım ünitelerinde sahte tedavi harcamaları ve ölüm şantajları yaparak kazanç sağlaması, ülkemizin sağlık sisteminin ne kadar ticarileştiğini ve çürüdüğünü açıkça göstermektedir. Bu olay, sadece bir dolandırıcılık vakası değil, AKP’nin yıllardır sürdürdüğü yanlış sağlık politikalarının çarpıcı bir sonucudur. Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumların ihmalleri, devletin özelleştirme politikalarının bir ürünü olarak ortaya çıkmış ve bebek ölümleri üzerinden SGK’nın dolandırılmasına zemin hazırlamıştır."

"ADALET VE HESAP VEREBİLİRLİK ŞART"
Balkanlı, demokratik bir ülkede böylesi bir skandalın üstünün örtülemeyeceğini belirterek, sorumluların istifa etmesi gerektiğini ifade etti:
“Sağlık Bakanı dahil olmak üzere bu skandalın sorumluları derhal istifa etmelidir. Halkın güvenini zedeleyen bu tür olaylar, toplumda derin yaralar açmakta ve devlet kurumlarına olan inancı sarsmaktadır. Çete faaliyetleri sırasında savcıların tehdit edilmesi, cezasızlık uygulamalarının suç örgütlerini cesaretlendirdiğini ortaya koymaktadır.”

"CHP'NİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ: SAĞLIKTA TİCARİLEŞMEYE SON!"
CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, partinin sağlık politikalarına yönelik eleştirilerini ve çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı:
“CHP olarak, sağlık hizmetlerinin ticarileşmesine son verilmesi ve özelleştirmeden vazgeçilmesi gerektiğini savunuyoruz. Sağlık hizmetleri insan odaklı bir yapıya kavuşturulmalı, kamu hastaneleri güçlendirilmeli ve denetim mekanizmaları etkinleştirilmelidir. Yolsuzlukların önlenmesi için bağımsız denetim organları oluşturulmalı, sağlık personelinin özlük hakları iyileştirilmeli ve koruyucu sağlık hizmetleri ön plana çıkarılmalıdır. Ayrıca, şehir hastaneleri politikaları gözden geçirilmeli ve atamalarda liyakat esas alınmalıdır. Bu yaklaşım, benzer skandalların bir daha yaşanmaması için şarttır.”

"SAĞLIK SİSTEMİNDE ACİL YAPILANDIRMA GEREKLİDİR"
Balkanlı, yaşanan skandalın sağlık sisteminin acilen yeniden yapılandırılması gerekliliğini ortaya koyduğunu belirterek, “Bebek ölümleri üzerinden SGK’yı dolandıran çetenin ortaya çıkması, sadece bir suç örgütü vakası değil, aynı zamanda yıllardır süregelen yanlış sağlık politikalarının sonucudur. CHP olarak, halkımızı bu konuda bilgilendirmek ve sağlık sisteminin yeniden yapılandırılması için gerekli adımları atmak, siyasi bir sorumluluk olduğu kadar insani bir görevdir,” dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI