Bugun...
SON DAKİKA

Başkan Ali Karakurt: "Çağdaş Eğitimle Kalkınma ve Gelişme Sağlanacak" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Ana Yol Partisi Genel Başkanı Ali Karakurt, Türkiyenin kalkınması ve gelişmesi için çağdaş eğitimin önemine vurgu yaparak bir basın bülteni yayımladı. Karakurt, Atatürkün Cumhuriyeti ilan eder etmez önceliği "Çağdaş Eğitim"e verdiğini ve "Köy Enstitüleri Programı" ile kalkınmayı kırsaldan başlattığını hatırlattı. "Çok iyi biliyordu ki kalkınmanın, gelişmenin temeli çağdaş eğitimden geçmektedir" diyen Karakurt, bu anlayışın bugün de geçerliliğini koruduğunu ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 02-10-2024 13:35:00

Başkan Ali Karakurt:

ÇAĞDAŞ EĞİTİMİN ÖNEMİ

Ali Karakurt, gelişmiş ülkelerin kalkınmalarını çağdaş eğitime borçlu olduklarını belirterek, bilimsel fen derslerinin (matematik, fizik, kimya, biyoloji) seçmeli, din derslerinin ise zorunlu tutulduğu bir eğitim modelinin "eğitim" değil, "geriletim" olduğunu vurguladı. Yönetici kadrolarının, bilimsellik taşımayan ve sadece inanmaya dayalı kalıpları "mutlak doğru" olarak çocukların beyinlerine aktarmasının, Türkiye'yi bilgi toplumuna ulaştırma ihtimalini ortadan kaldıracağını söyledi. Karakurt, bu tür uygulamaların, özgürce düşünme, sorgulama ve analiz yapabilme gibi zihinsel becerileri yok edeceğini belirtti.

Kaderciliğin pekiştirildiği ve her söylenene inanmanın gerektiği bir sistemin toplumun IQ seviyesini düşüreceğine dikkat çeken Karakurt, bu duruma eleştiri getirmeyi engelleyenlerin reform karşıtları ve statükoyu korumak isteyenler olduğunu ifade etti. "Artık çağdaş bir toplumun beklentilerini karşılayacak reformlara ve cesur politikalara ihtiyacımız var" dedi.

TEKNOLOJİK GELİŞMELER VE EĞİTİMİN ÖNEMİ

Karakurt, yaşam serüveninde kişisel sorumluluğun ilk önce kendini aydınlatmayı gerektirdiğini belirtti. Önceden edinilmiş, sorgulanmamış ve bilimsel akıl süzgecinden geçirilmemiş bilgi ve inançlardan arınmanın gerekliliğine vurgu yaparak, teknolojik düzeyi kavrayabilmek ve kalkınmayı sağlamak için toplumun IQ düzeyini yükseltmek gerektiğini ifade etti. "Bunun da yolu çağdaş eğitimden geçmektedir" dedi.

"Eğitimi ve müfredatı baştan sona yenileyerek, çocuklarımızın beyinlerini uyuşturan her türlü hurafeyi ve dogmayı ayıklamalıyız" diyen Karakurt, dinin bireyin özel ilgi alanında kalması gerektiğini ve bu alana genel bütçeden pay ayrılmaması gerektiğini savundu. Çocuklarımızı sanal bir öteki dünyaya hazırlamak yerine, 70-80 yıl yaşayacakları gerçek dünyanın bilimsel öğretileriyle eğitmek zorunda olduğumuzu belirtti. "Çocuklarımızı bilgi toplumlarıyla rekabet edebilecek düzeye getirmek zorundayız" dedi.

ÇAĞDAŞ BİR TOPLUM İÇİN EĞİTİM REFORMU

Ali Karakurt, etik değerleri artırmanın dindarlıkla mümkün olmadığını ifade ederek, aksine yolsuzluğun, hırsızlığın ve adam kayırmanın en çok görüldüğü toplumların dinin yoğun yaşandığı ve demokrasinin gelişmediği toplumlar olduğunu belirtti. Bilgi toplumları arasında yer almak için, teknolojik gelişmeleri kavrayabilen, bilimsel düşünceye sahip bireyler yetiştirmenin zorunlu olduğunu ifade etti.

Karakurt, eğitim sistemimizin çağın gereklerine uygun hale getirilmesi gerektiğini ve bunun için eğitimde köklü değişiklikler yapılmasının elzem olduğunu belirtti. "Özgüvenli, araştıran-sorgulayan, küresel düşünen, etik değerlere sahip, Atatürk ilkelerine bağlı, laik ve demokratik bireyler yetiştirmek, partimizin eğitim politikasının temelidir" diyerek, bu hedeflere ulaşmanın Türkiye'nin geleceği açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI