Bugun...
SON DAKİKA

Başkan Ali Tutuşuk’tan Ankara’nın Başkent Oluşunun 101. Yılı Mesajı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altındağ İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Tutuşuk, Ankara’nın başkent oluşunun 101. yılı dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı. Tutuşuk, Ankara’nın Cumhuriyetin kalbi olduğunu vurgularken, Türkiyenin bağımsızlık ve aydınlanma mücadelesinde taşıdığı önemin altını çizdi.
facebook-paylas
 Tarih: 13-10-2024 17:56:00

Başkan Ali Tutuşuk’tan Ankara’nın Başkent Oluşunun 101. Yılı Mesajı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Tutuşuk, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ankara, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentidir ve dünya döndükçe de başkenti olarak kalacaktır. Bugün, 13 Ekim 1923’te, Gazi Meclisimiz tarafından alınan karar ile Bozkır’ın ortasında bir güneş doğmuş, Ankara milletimizin kalbi haline gelmiştir. Bahtı kara milyonlarca insana umut ışığı olan güzel Ankara, 101 yıldır ülkemizin ve Cumhuriyetimizin karargâhıdır.

Ankara, Millî Mücadele’nin merkezidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Temsil Heyeti’nin bu kente gelişiyle başlayan karargâh olma süreci, 101 yıl önce bugün, TBMM kararıyla başkent sıfatıyla taçlanmıştır. Bu topraklarda özgürlüğün, bağımsızlığın ve cumhuriyetin simgesi olan Ankara’nın başkent oluşunun 101. yılını kutluyor, şehrimizin her zaman Cumhuriyetin kalesi olarak parlayacağına olan inancımı bir kez daha dile getiriyorum.

Başkent Ankara’mızın 101. yılı kutlu olsun!”

CHP Altındağ İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Tutuşuk, Ankara'nın bu tarihi ve simgesel değerinin gelecek nesillere aktarılmasının önemine de vurgu yaparak, gençlik olarak bu mirası koruma kararlılığında olduklarını belirtti.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI