Bugun...

Başkan Av. Ulaş Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi 101 Yaşında.! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, CHP’nin 101. kuruluş yıl dönümünde önemli bir açıklama yaparak, partinin Türkiye’nin bağımsızlık ve demokrasi mücadelesindeki rolünü vurguladı. Halk Fırkası olarak 9 Eylül 1923te kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi adını alan Türkiye’nin en köklü siyasi partisi, bugün 101. yaşını kutluyor. Av. Ulaş Yılmaz, partinin tarihsel sorumluluğuna dikkat çekerek, bu onurlu geçmişin gururunu yaşadıklarını ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 08-09-2024 01:14:00

Başkan Av. Ulaş Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi 101 Yaşında.! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

CHP’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından, modern Cumhuriyeti inşa etme kararlılığıyla kurulduğunu belirten Av. Yılmaz, "Uçurumun kenarındaki bir yitik ülkeden, modern Cumhuriyeti inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz," dedi.

Partinin tarihinin, Türkiye’nin ilerleme ve gelişme tarihi olduğuna işaret eden Yılmaz, "CHP’nin tarihi, memleketimizin demokrasi mücadelesinin de tarihidir. Bu süreçte halkımızla birlikte birçok zorlu dönemi geride bıraktık. Bugün, 101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, ilk genel seçimde halkımızla paylaşma kararlılığındayız" ifadelerini kullandı.

Av. Ulaş Yılmaz, Türkiye ittifakının önemine vurgu yaparak, "Türkiye ittifakı, yere düşen ekmeği başının üzerine koyanların ittifakıdır. Bugün, ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği kaldırmak hepimizin görevidir. Genel Başkanımız Özgür Özel önderliğinde bu geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemize hak ettiği refahı getireceğiz" dedi.

Açıklamanın sonunda, Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin sonsuza dek yaşayacağını belirtti ve "Hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır" diyerek açıklamasını tamamladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI