Bugun...

BAŞKAN AYDOĞMUŞ: RİTİM TEKSTİL KULAĞINDAN TUTULUP YARGIYA GETİRİLMELİ! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, 2014 yılında Yozgatta faaliyet gösteren Ritim Tekstil Fabrikasının kimseye haber verilmeden bir gece ansızın kapatılarak faaliyetine son vermesine ve işçilerin mağdur edilmesine sert tepki gösterdi.
facebook-paylas
 Tarih: 01-10-2024 13:35:00

BAŞKAN AYDOĞMUŞ: RİTİM TEKSTİL KULAĞINDAN TUTULUP YARGIYA GETİRİLMELİ!  - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Fabrikanın, personele herhangi bir açıklama yapmadan kapatılmasının hukuk anlamında sorun teşkil ettiğini belirten Aydoğmuş yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu nasıl hukuk, bu nasıl adalet? Devlet milletine neden sahip çıkmıyor? Tekstil işletmesi kulağından tutulup yargıya getirilmelidir” ifadelerini kullandı. Aydoğmuş, işçilerin haklarının korunması gerektiğini vurgulayarak İşçi Tazminat Fonu’nun kurulmasının gerekliliğine dikkat çekti.

“Hükümetin Kurduğu Düzen, Fakiri Daha Fakir Yapıyor”

Ömer Aydoğmuş, hükümeti sert bir dille eleştirerek, mevcut düzenin zenginleri daha zengin, fakirleri ise daha fakir yaptığını belirtti. “Yıllardır işçi tazminat fonu kurulması gerektiği söyleniyor, işçinin haklarının korunması gerektiği ifade ediliyor ancak 23 yıldır hükümet duymazdan geliyor, görmezden geliyor” dedi. İşçilerin mağduriyetini gidermek için yapılan açıklamaların yetersiz olduğunu savunan Aydoğmuş, hükümete ve bölge milletvekillerine şu soruyu yöneltti: “İşçilerin başka fabrikalara işe konması, Türkiye’deki işçi sorunlarını çözecek mi? Sizin bu işçilerin hepsini işe koyma gücünüz ve iradeniz yok.”

“İşçiler Adalet Ararken, Hükümet Sözde Kalmaya Devam Ediyor”

Aydoğmuş, işçilerin tazminat ve maaş alacaklarını koruyacak bir sistemin mevcut olmadığını, işçilerin adalet aramak için davalar açarken maddi güçlüklerle karşılaştıklarını belirtti. “İşçiler mahkemeye alacak davası açtığında, şirketin adına mal varlığı yok denilip tazminatlarını alamazlarsa, siz ne yapabilirsiniz? Bir şirket elini kolunu sallaya sallaya kaçma cesaretini nereden buluyor?” diye sordu. Ayrıca Yozgat’ta benzer işçi mağduriyetlerinin sıkça yaşandığını dile getiren Aydoğmuş, özellikle Akdağmadeni ilçesinde Yıldız Holding’e bağlı bir maden işletmesinin işçilerine 17 ay boyunca maaş ödemediğini ve çıkan işçilere tazminatlarının verilmediğini vurguladı. Aydoğmuş, “İşçiler haklarını aramak için hükümete başvuruyor, ancak dinleyen yok. 23 yılda işçi sorunları konusunda ne yaptınız? Koca bir HİÇ. Buradan tekrar söylüyorum, İşçi Tazminat Fonu kurulmadan işçinin haklarını koruyamazsınız. Acilen bu fonu devreye sokun ve işçiyi işverene karşı yalnız bırakmayın” dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI