Bugun...

BAŞKAN DOĞAN BUĞDAY TARLASINDAN YETKİLİLERE SESLENDİ: %12'LİK ZAM HİÇBİR ŞEYE YETMİYOR! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Engin Doğan, bugün Kahramanmaraşta bir buğday tarlasını ziyaret ederek hem yetkililere hem de çiftçilere önemli mesajlar verdi. Başkan Doğan, çiftçilerin içinde bulunduğu zorlu durumu yerinde inceleyerek, iktidarın buğday taban fiyatına yaptığı yüzde 12lik zammın çiftçileri tatmin etmediğini ve mevcut ekonomik koşulların üreticileri daha da zorladığını belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 07-06-2024 23:14:00

BAŞKAN DOĞAN BUĞDAY TARLASINDAN YETKİLİLERE SESLENDİ: %12'LİK ZAM HİÇBİR ŞEYE YETMİYOR! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Başkan Doğan açıklamasında şunları söyledi: "Çiftçi bir yıl boyunca çalıştı, didindi. Buğdayı hasat edecek duruma getirdi. Çiftçi de büyük bir umutla bekledi. Neydi umudu bir yıl boyunca emek verdiği bu buğdayı hasat edip, satmak. Fakat istenilen olmuyor. Ekonomiyi bu hale getiren iktidar bütün sorumluluğu ve yükü yine üreticinin sırtına yüklüyor. Fatura yine çiftçilere kesildi, buğday taban fiyatı açıklandı. Bir önceki yıla göre %12 zam verdiler. Bu zam yetmez," dedi.

Doğan, açıklamasına şöyle devam etti: "Şimdi ben iktidara soruyorum: Bu buğdayı ekebilmek için traktöre koyulan mazot bir yılda yüzde kaç arttı? %116. Tohum %50, gübre %32, ilaç %60, işçilik yüzde yüzden fazla. Her şey bu kadar zamlanmışken, üretici sizin verdiğiniz taban fiyatla nasıl üretecek? Bu buğdaylar satılsa bile üretimindeki gideri karşılayamıyor. Çiftçi bırakın kâra geçmeyi, her geçen gün zarar ediyor. Ben buradan iktidara sesleniyorum: Aldığınız %12'lik zammı başınıza çalın. Çiftçiyi sokağa çıkamaz, tarlaya giremez hale getirdiniz. Ey çiftçi kardeşim, siz de böyle sustukça, olaylara ses çıkarmadıkça böyle %12'lik zamla geçiştirilirsiniz"ifadelerini kullandı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI