Bugun...

Başkan Engin Doğan'dan Besni Eğitim Bayramı'nda Tarım ve Ekonomi Eleştirisi: "Üretici de Tüketici de Zor Durumda!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, Besni Eğitim Bayramı etkinliklerine, CHP Besni İlçe Başkanı Asım Öcal ve il yöneticileriyle birlikte katılım sağladı. Doğan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tarım politikaları ve ekonomik durumuna dair sert eleştirilerde bulundu.
facebook-paylas
 Tarih: 28-09-2024 15:00:00

Başkan Engin Doğan'dan Besni Eğitim Bayramı'nda Tarım ve Ekonomi Eleştirisi:

"Tarım Politikaları Çöktü, Üretici Umutsuz"

Başkan Engin Doğan, Türkiye genelinde üreticilerin zor durumda bırakıldığını, tarımın bitme noktasına geldiğini ve üreticilerin umutsuz bir mücadele içinde olduğunu belirtti. "Adıyaman’da da tarım politikaları çökmüş durumda. Üreticimiz, çiftçimiz zor şartlarda mücadelesine devam ediyor, ancak artık umudunu kaybetmiş. Tarım öldü, mevcut sistem çöktü" dedi. CHP olarak çiftçiye ve üreticiye sahip çıkacaklarını vurgulayan Doğan, tarım ve hayvancılığın yeniden canlandırılması için somut adımlar atacaklarını ifade etti.

"Tüketici Pahalı Ürünlere Mahkûm, Üretici Zor Durumda"

Engin Doğan, halkın gıda fiyatlarının yüksekliği karşısında zorluk çektiğini belirterek, "Tüketici çok pahalı ürünler yiyor. Eti, tavuğu, ekmeği, meyveyi, sütü sanki TÜİK’in belirlediği fiyata alıyoruz. Gerçekler ortada, emekliyi ve çalışanı bitirdiniz, küçük esnafı zora soktunuz. Enflasyon rakamları bile felaket" ifadelerini kullandı. TÜİK’in enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Doğan, ENAG’ın (Enflasyon Araştırma Grubu) daha gerçekçi veriler sunduğunu söyledi.

"Tarım ve Hayvancılık Türkiye’de Bitmiş Durumda"

Başkan Doğan, tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan krizlerin uzun yılların bir sonucu olduğunu dile getirdi. "Tarım ve hayvancılık Türkiye’de bitmiş durumda, bu bir günde olmadı. Üreticiler borç içinde, bankalara mahkûm olmuş durumda" dedi. 

"Ülke Dış Borca Mahkûm"

Doğan, Türkiye’nin ekonomik olarak dış borç batağında olduğunu belirtti. "Emekçiler kira ve fatura ödemeye mahkûm, tarım ve hayvancılık bitmiş, üretici borç içinde, ülke dış borca mahkûm" şeklinde konuştu. İktidarın, tarım ve ekonomi politikalarını eleştiren Doğan, CHP'nin iktidara gelerek bu sorunları çözeceğini ve halkın refahını artıracağını vurguladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI