Bugun...

BAŞKAN ENGİN: SİZ MEVCUT ANAYASAYA UYUN O HALKA YETER! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa söylemini sert bir dille eleştirdi. Engin, Cumhurbaşkanı ve AKP hükümetinin anayasayı sürekli değiştirmeye çalıştığını ancak mevcut anayasal düzenlemelere dahi uymadığını belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 31-05-2024 11:00:00

BAŞKAN ENGİN: SİZ MEVCUT ANAYASAYA UYUN O HALKA YETER! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı bir konuşmada yeni bir anayasanın zaruri ihtiyaç olduğunu söyledi. Erdoğan'ın bu konuşmasının ardından Başkan Engin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine bir yeni anayasa söylemiyle karşımıza çıktı. Ancak şunu sormak gerekiyor: Mevcut anayasa yeterince mi uygulandı? Bugüne kadar yapılan anayasa değişikliklerine gerçekten riayet edildi mi? Maalesef, hükümetin tutumu, anayasayı bir kere bile tam anlamıyla uygulamadan sürekli değiştirmekten yana. Bu durum, anayasal düzenin ciddiyetini zedeleyen bir tutumdur.”

İyi Parti Edirne İl Başkanı, mevcut anayasada yapılan değişikliklerin çoğunun halkın iradesine aykırı şekilde gerçekleştirildiğini ve demokratik değerleri zedelediğini savundu. Engin, sözlerine şöyle devam etti: “Anayasa, bir ülkenin hukuki temelidir ve her vatandaşın haklarını güvence altına alır. Ancak, son yıllarda yapılan değişiklikler, demokrasiyi zayıflatmış ve tek adam rejimini pekiştirmiştir. Şimdi yeniden bir anayasa değişikliği söylemi, halkın gerçek sorunlarını göz ardı eden bir yaklaşımın ifadesidir. İYİ Parti olarak, Türkiye’nin ihtiyacı olan şeyin sürekli anayasa değişikliği değil, mevcut anayasal düzenin eksiksiz uygulanması olduğuna inanıyoruz. Gerçek bir demokratik düzen, ancak mevcut anayasanın tüm hükümlerine uyularak sağlanabilir" dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI