Bugun...

Başkan Erdinç Keskin Yoksulluğu değil Yoksulu bitirecekler! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, emekli maaşlarına yapılan zamların yetersizliğini ve emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları vurgulayarak, hükümete sert eleştirilerde bulundu. Başkan Keskin, emeklilerin geçim sıkıntısına dikkat çekerek, hükümetin adaletsiz maaş politikalarını kınadı.
facebook-paylas
 Tarih: 05-07-2024 15:21:00

Başkan Erdinç Keskin Yoksulluğu değil Yoksulu bitirecekler!  - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Başkan Erdinç Keskin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Ev kiralarının 15.000 TL olduğu bir ülkede, yeni zamlı emekli maaşının 12.000 TL olmasını sebep olanlara Allah'tan korkun diyorum. Kim emeklilerin hakkını gasp ediyorsa onları Allah'a havale ediyorum. Mehmet Şimşek'in 243.000 liralık maaşına %20 zam yapıldığında maaşı 290.000 lira oluyor. Ancak emekli vatandaşın maaşlarına %20 zam yapıldığında, 10.000 liralık emekli maaşı sadece 12.000 lira oluyor. Bu adaletsizlik kabul edilemez."

"Yoksulluğu bitirmek gibi bir niyet yok! Yoksulu bitirecekler! Emekli maaşını artırmayı savunanlar popülizm yapıyor diyor ya; Ey Mehmet Şimşek, soruyorum, 10 bin ₺ ile geçinebilir misin? Cengiz İnşaat'a 30 kez, Kolin İnşaat'a 36 kez, Makyol İnşaat'a 24 kez, Kalyon Holding'e 19 kez, Limak İnşaat'a 19 kez vergi muafiyeti getirildi. Mehmet Şimşek, gerçeği söylemek yerine reisinin eteğini öperek, 'Bütçe açığının sebebi emekliler.' dedi. Bu nasıl bir anlayıştır?"

"AKP hükümeti, TÜİK marifetiyle on milyonlarca işçinin, emekçinin, emeklinin ekmeğini, hayallerini çaldı. Mehmet Şimşek, 'Bütçe açığının sebebi emekliler,' diyor. Suriyeliler değil, Diyanet değil, Saray değil, Yandaş Çeteler değil, 600 Vekil değil, Emekli vekiller değil, ama emeklilermiş. Hadi oradan! Koca ülkeyi batırdık demiyorlar, emeklilermiş."

"Emeklinin bu maaşlarla geçinmesi mucize. İnanın, mucizeyi gerçekleştiriyor emekliler. Emekliler ile dalga geçiliyor. Emekli yine sefalete mahkum edildi. Türkiye yüzyılı dediler. Emekliler yılı dediler. Dediler de dediler. Sonuç; her gün artan fakirlik, derinleşen yoksulluk, çaresiz insanlar. Sol yanımız ağrıyor."

CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, hükümetin emekli maaşları konusundaki adaletsiz politikalarını eleştirerek, emeklilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti. "Emeklilerimizin insanca yaşayabileceği bir gelir seviyesine ulaşması için mücadelemiz sürecek. Hükümetin bu adaletsiz uygulamalarına karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz," dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI