Bugun...

Başkan Esin Tümer: Çifte Bayram Coşkusu - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. kuruluş yıl dönümü ve İzmir’in kurtuluşunun 102. yıldönümü vesilesiyle, CHP Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tümer anlamlı bir mesaj yayımladı. Tümer, bu iki tarihi günü "çifte bayram" olarak nitelendirerek, Türk milletinin bağımsızlık ve demokrasi mücadelesindeki önemine vurgu yaptı.
facebook-paylas
 Tarih: 08-09-2024 00:21:00

Başkan Esin Tümer: Çifte Bayram Coşkusu - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

"CHP, DEMOKRASİNİN MİMARI"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. kuruluş yıldönümünü büyük bir gururla kutlayan Tümer, partinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye’nin temellerini atan bir ışık olduğunu ifade etti. "Cumhuriyet Halk Partisi, yalnızca bir siyasi parti değil; aynı zamanda Türkiye’nin çağdaşlaşma sürecine öncülük eden bir harekettir. Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti anlayışını benimseyen partimiz, Türkiye’nin bağımsızlığı ve demokrasisi için attığı adımlarla tarihe yön vermiştir" dedi.

"İZMİR, BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN SEMBOLÜ"

İzmir’in kurtuluşunun, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemine dikkat çeken Tümer, "İzmir, 9 Eylül 1922’de, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı günün simgesidir. İşgal edildiği gün Hasan Tahsin’in ilk kurşunu sıkarak başlattığı bu mücadele, İzmir’in kurtuluşuyla sona erdi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atıldı" diye belirtti.

"ÇİFTE BAYRAM COŞKUSU"

Tümer, bu iki anlamlı günün birleşiminin Türk milleti için bir "çifte bayram" olduğunu ifade ederek, "Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı CHP’nin 101. yılı ve İzmir’in kurtuluşunun 102. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu zaferler, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin sembolüdür" dedi.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize minnet ve şükranlarını sunan Tümer, Türkiye’yi daha aydınlık bir geleceğe taşımak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek mesajını tamamladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI