Bugun...

Başkan Gülbahar Tahmilci: "Kadına Şiddet Say Say Bitmiyor, Bu Ülke İçin Erken Seçim Şart!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Tahmilci, Türkiyede giderek artan kadın cinayetleri, kadına şiddet ve taciz vakaları üzerine sert açıklamalarda bulundu.
facebook-paylas
 Tarih: 08-10-2024 15:49:00

Başkan Gülbahar Tahmilci:

Tahmilci, her gün artarak devam eden ve toplumun her kesimini etkileyen şiddetin artık bir memleket meselesi haline geldiğini vurguladı. Mevcut hükümetin bu konuda yetersiz kaldığını belirten Tahmilci, erken seçim çağrısında bulunarak, kadınların tek yürek olarak bu iktidara sandıkta dersini vermesi gerektiğini ifade etti.

"Kadına Şiddet, Kadın Cinayetleri Bir Memleket Meselesidir"

Gülbahar Tahmilci, Türkiye'de her gün yaşanan kadın cinayetlerinin ve şiddet vakalarının son bulmadığını belirterek, "Ceren Özdemir, İkbal Uzuner, Ayşenur Halil... Dün Narin kızımız, ondan önce Münevver Karabulut, daha önce Gülistan Doku... Bu şiddet bitmiyor, bitmeyecek! Kadına şiddet ve kadın cinayetleri, politik bir tercihin ve yetersiz siyaset anlayışının tezahürüdür. Mevcut hükümet, 22 yıllık iktidarı boyunca kadını korumaktan uzak cezasızlık politikaları ve 'iyi hal' indirimleri ile bu ülkeyi kadınlar için yaşanamaz hale getirdi." dedi.

"Kadınların Güvenliği İçin Erken Seçim Şart"

Tahmilci, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin artık ülke gündeminde çözülmesi gereken en acil mesele olduğunu belirterek erken seçim çağrısında bulundu. "Say say bitmiyor; şiddet her yerde: evlerde, sokaklarda, okullarda, hastanelerde... Bu şiddet sadece kadınlara değil, çocuklara, hayvanlara ve toplumun her kesimine yönelik. Bu durum artık kabul edilemez hale geldi. Kadınlar tek yürek olup, bu ülkeyi karanlığa sürükleyen mevcut hükümete sandıkta dersini vermelidir." ifadelerini kullandı.

"Kadın Cinayetleri ve Şiddet Vakaları, Türkiye'nin Her Yerinde Yaşanıyor"

CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı, Türkiye’nin son bir ayda basına yansıyan kadın hak ihlali haberlerini sıralayarak, kadınların hayatlarının erkek şiddeti yüzünden karardığını hatırlattı. "Her vakada, kadınların hayatlarının bir erkeğin şiddeti sonucu sona erdiğine tanıklık ediyoruz. Bunlar sadece haber olanlardan ibaret değil; anneler, kız kardeşler, arkadaşlar... Hepsi gerçek insanlar ve bu insanların hayatları sistematik olarak yok ediliyor." dedi.

"Kadınların Can Güvenliğini Sağlayamayan Bir Hükümetin, Halkı Yönetmeye Hakkı Yoktur"

Tahmilci, mevcut hükümeti kadınların can güvenliğini sağlamamakla suçlayarak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın geçtiğimiz günlerde İstanbul’da vahşice katledilen iki kadının ardından Teknofest paylaşımı yapmasını da eleştirdi. "Kadınlar sokak ortasında öldürülürken, İçişleri Bakanı halkın gerçek gündemiyle ilgilenmek yerine farklı konulara yöneliyor. Bu yaklaşım, halkın can güvenliğini hiçe sayan, sorumsuz bir tutumdur." diyerek Bakan Yerlikaya’yı istifaya davet etti.

"Güvenli ve Şiddetten Uzak Bir Türkiye İçin Hepimiz Sorumluyuz"

Gülbahar Tahmilci, kadınların şiddetten uzak, güvenli bir hayat yaşamalarının en temel hakları olduğunu belirterek, bu konuda herkesin sorumluluk taşıması gerektiğini vurguladı. "Güvenli ve şiddetten uzak bir Türkiye için hepimiz sorumluyuz. Bu topraklarda kadınların, çocukların ve her bireyin huzur içinde yaşayabileceği bir ülke yaratmak bizim elimizde. Kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz ve bu karanlık düzeni değiştireceğiz." şeklinde konuştu.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI