Bugun...

Başkan Hamit Karış'tan Sert Eleştiri: "Eğitimi Bitiriyorlar, Okulları Hijyensiz Bırakıyorlar!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, Milli Eğitim Bakanlığının temizlik ve güvenlik ihaleleriyle ilgili olarak sert açıklamalarda bulundu. Bakanlığın 29 ildeki Suriyeli, Iraklı, Filistinli, Somalili, Yemenli ve Afgan öğrencilerin eğitim gördüğü okullar için temizlik ihalesine çıkmasının ardından, Türk çocuklarının eğitim gördüğü okullarda hijyenin ihmal edilmesini eleştiren Karış, bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 22-09-2024 17:42:00

Başkan Hamit Karış'tan Sert Eleştiri:

"TÜRK ÇOCUKLARININ OKULLARI VELİLERİN ÜÇ BEŞ KURUŞUYLA TEMİZLENİYOR!"

Karış, devletin yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda temizlik ve güvenlik gibi hizmetleri karşılarken, Türk çocuklarının okuduğu okullarda velilerin kendi aralarında topladığı parayla temizlik yapıldığını vurguladı. "Bu ülkenin evlatlarının okuduğu okulların hijyen durumu göz ardı edilirken, veliler ellerindeki üç beş kuruşla temizlik hizmeti sağlamaya çalışıyor. Bu, akıl almaz bir uygulamadır" dedi.

"EĞİTİMİ ADIM ADIM BİTİRİYORLAR"

Karış, AKP hükümetini eğitimi bilinçli bir şekilde baltalamakla suçlayarak, “Bu iktidar eğitimi adım adım bitiriyor. Son vuruş olarak okulların temizlik görevlilerini çekerek, okulları hijyensiz bırakıp çocuklarımızı hastalıkla mahkum etmek istiyorlar. Gençlerimizin sağlığı tehlikeye atılıyor, bu durum kabul edilemez!" dedi.

"SURİYELİ ÖĞRENCİLERE 700 MİLYON EURO, TÜRK ÇOCUKLARINA İHMAL"

Hamit Karış, Avrupa Birliği’nden alınan 700 milyon Euro’nun Suriyeli öğrenciler için kullanıldığını hatırlatarak, bu fonun kılık kıyafet, kırtasiye, eğitim materyalleri, temizlik ve Arapça dersleri gibi hizmetlere harcandığını belirtti. "Suriyeli sığınmacıların yoğun olduğu 23 ilde okullar için bu kadar kaynak sağlanırken, Türk çocukları okullarda hijyen ve temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılıyor" diye konuştu.

"BU ZİHNİYETE ARTIK KİM OY VERİR?"

Karış, AKP hükümetinin eğitim politikalarını sert bir şekilde eleştirerek, halkın bu zihniyete artık destek vermemesi gerektiğini belirtti. “Bu hükümet, gençlerimizi, okullarımızı, eğitimi hiçe sayan bir yaklaşım içinde. Kim bu zihniyete oy verir artık? Eğitimin böylesine ihmal edilmesi, ülkemizin geleceğini karanlığa sürüklüyor" dedi.

"YURTSEVERLİK BORCU!"

Hamit Karış, bu yönetimi değiştirme gerekliliğini vurgulayarak, "Bu ülkeyi AKP’den kurtarmak bir yurtseverlik borcudur. Gençlerimizi, çocuklarımızı ve eğitim sistemimizi bu hükümetten korumalıyız" şeklinde açıklamalarını sonlandırdı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI