Bugun...

Başkan Nevzat Altıtok’tan 37. Ahilik Haftası Mesajı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Gelecek Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Nevzat Altıtok, 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında kutlanacak olan 37’nci Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
facebook-paylas
 Tarih: 26-09-2024 13:21:00

Başkan Nevzat Altıtok’tan 37. Ahilik Haftası Mesajı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Başkan Altıtok, Ahilik geleneğinin Anadolu'nun zengin kültürel mirasının önemli bir parçası olduğunu vurguladı. "Ahilik, sadece bir meslek örgütü değil, aynı zamanda toplumun temel değerlerini ve ahlaki normlarını pekiştiren bir sistemdir. Bu gelenek, dayanışma, yardımlaşma ve dürüstlük gibi erdemleri ön plana çıkararak, toplumumuzun sosyal ve ekonomik yapısına büyük katkı sağlamıştır," dedi.

Ahilik’in, esnaf ve sanatkârların birlikte hareket etmesini sağlayarak toplumsal düzenin korunmasında önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Altıtok, "Ahi Evran Veli’nin öğretileri, bugünün esnaf ve sanatkârları için bir yol haritasıdır. Ticaret ahlakı ve mesleki disiplini, iş dünyasında başarılı olmanın anahtarıdır," şeklinde konuştu.

"Ahilik, geçmişte olduğu gibi günümüzde de önemli bir eğitim kaynağıdır. Gençlerimize, ticaretin yanı sıra insanlık ve ahlak dersi vermek, onları geleceğin teminatı yapmak hepimizin sorumluluğudur," diyen Başkan Altıtok, bu bağlamda eğitim alanında da Ahilik felsefesinin yaşatılması gerektiğini belirtti.

Altıtok, Ahilik Haftası’nın tüm esnaf ve sanatkârlar için bereketli ve kazançlı geçmesini dileyerek, "Ahi Evran’ın mirasını yaşatmak, toplumsal dayanışmamızı güçlendirmek için hep birlikte çalışmalıyız," ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Nevzat Altıtok, bu vesileyle Ahi Evran’ı rahmet ve minnetle anarak, tüm esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftası’nı kutladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI