![]() |
Tweet |
“İklim Kanunu, Yüksek Vergilerle Vatandaşın Sırtını Sıkıştıracak”
İklim Kanunu'ndaki karbon vergisinin, dar gelirli vatandaşları daha da zor duruma sokacağını ifade eden Orhan Karataş, “Bu kanun, halkın zaten daralan bütçesini daha da küçültecek. Karbon vergisi gibi ek yüklerle, vatandaşın yaşam standartları daha da aşağıya çekilecek” dedi. Ayrıca, artan enerji fiyatları ve ulaşım maliyetlerinin de halkın ekonomik durumunu olumsuz etkileyeceğini vurguladı.
“Büyük Şirketlere Teşvik, Halkın Zararı Olacak”
Karataş, sanayiye sağlanan teşviklerin de halkın aleyhine olduğunu belirterek, "Büyük sanayi şirketlerine sunulan teşviklerle, bu şirketlerin karları artacak. Ancak halk bu artışı yüksek fiyatlar ve vergi yükleriyle karşılayacak. Kanun, çevreyi koruma amacından uzak, büyük şirketlerin çıkarlarını gözetiyor" şeklinde konuştu.
“Halkın İtirazları Göz Ardı Edilemez”
Geçtiğimiz yıl, CİMER üzerinden bir milyonun üzerinde vatandaşın İklim Kanunu'na itiraz ettiğini hatırlatan Orhan Karataş, “Halkın tepkisi çok net. Bu kadar büyük bir itiraz varken, hükümetin bu durumu görmezden gelmesi doğru olmaz. Kanun yeniden gözden geçirilmeli ve halkın talepleri dikkate alınmalıdır” dedi.