Bugun...

Başkan Özlem Baran: "Çocuklarımızı Korumak, Toplumu Korumaktır!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

CHP Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Baran, kaybolan, kaçırılan ve istismara uğrayan çocukların artan sayısına dikkat çekerek, toplumsal çöküşe karşı harekete geçme çağrısında bulundu. Baran, her geçen gün bu duruma alışmak ve kabullenmenin toplumun en derin yarası olduğunu belirterek, bu çürümenin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 27-09-2024 16:35:00

Başkan Özlem Baran:

"Çocukları Kurtarırsak, Toplumu Kurtarırız"

Özlem Baran, çocukların korunmasının toplumun geleceği için hayati önem taşıdığını ifade ederek, "Çökmüş bir toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz. Buna dur demek için buradan başlamalıyız. Çocuklar kurtulursa, tüm insanlar ve tüm türler kurtulur. Kurtuluş, iyilik ve güzelliğe ulaşmakta" dedi. Baran, toplumun sesini çoğaltma çağrısında bulunarak, "Bugün bu sesi hep birlikte yükseltelim" diye konuştu.

"Cumhuriyet, Kimsesizlerin Kimsesidir"

Baran, Atatürk'ün "Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir" sözünü hatırlatarak, çocuklara yönelik şiddet, istismar ve ölümün insanlığın bittiği nokta olduğunu vurguladı. Türkiye’nin cinsel istismar vakalarında dünyada üçüncü sırada olduğunu hatırlatan Baran, "Çocuk istismarı insanlık suçudur! İstismara sessiz kalma!" ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımıza Manevi Değerleri Öğretmek mi?"

Bazı tarikat, cemaat ve vakıflarda çocuklara manevi değerlerin öğretildiği iddiasına tepki gösteren Baran, "Madem bu kadar elzem, o halde sizin çocuklarınız neden Amerikan okullarında, Fransız kolejlerinde eğitim alıyor?" diye sordu. Baran, bu ikiyüzlülüğe dikkat çekerek, çocukların sağlıklı ve güvenli ortamlarda büyümesi gerektiğini belirtti.

"Pedofili Sapkın Bir Hastalıktır, Çocuklar Sevgiden Başka Ne Hakedebilir?"

Özlem Baran, pedofiliyi sapkın bir hastalık olarak tanımlayarak, "Çocuklar sevgiden başka ne hak ediyor olabilirler?" diye sordu. Tecavüz ve istismara karşı caydırıcı önlemlerin alınmadığını, toplum olarak birçok şeyi normalleştirdiğimizi dile getirdi. "Resmen çürüyüşümüzü izliyoruz," diyen Baran, adaletin sağlanması için daha güçlü adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Adalet Bakanlığı Verilerine Dikkat Çekti

Baran, Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye’de bir yıl içinde 20 bin çocuğun istismara uğradığına dikkat çekerek, 7 bin çocuğun ise doğum yapmak zorunda bırakıldığını belirtti. "Bu tablo karşısında daha ne kadar sessiz kalacağız?" diyen Baran, çocuk istismarına karşı mücadelede kararlılık çağrısında bulundu.

CHP Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Baran, çocuklara yönelik şiddet ve istismara karşı toplumun daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, çocukları korumanın ülkenin geleceğini korumak anlamına geldiğini belirtti.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI