|
Tweet |
Türker açıklamasında, engellilik meselesinin sadece fiziksel erişim sorunlarıyla sınırlı olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Engelli bireyler, kamusal alanlarda ve sosyal yaşamda pek çok engelle karşılaşıyor. Ancak en büyük engel, toplumun haklarına sahip çıkmamasıdır. Sadece kaldırımların veya toplu taşımanın erişilebilir olması yeterli değildir; farkındalık, anlayış ve eşitlik bilinciyle donanmış bir toplum gerekir. Engellilik, herkesin sorumluluğunda olan toplumsal bir meseledir.”
İl Başkanı Türker, Bayburt’ta yaşayan engelli vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek için yerel düzeyde yürütülen çalışmaları şöyle özetledi: “Bizler, engelli bireylerin sadece özel günlerde değil, her gün yanlarında olmayı görev sayıyoruz. Eğitimden istihdama, sosyal alanlardan sağlık hizmetlerine kadar her alanda eşit koşullar sağlamak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Her adım, engelleri kaldırmak ve eşitliği güçlendirmek için bir fırsattır.”
“Farkındalık değil, eylem zamanı”
Türker, 3 Aralık’ın sembolik bir hatırlatma günü olduğunu belirterek, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak politikalar yalnızca konuşmakla hayata geçmez. Somut eylemler, kararlı adımlar ve toplumsal dayanışma ile bu haklar korunabilir ve genişletilebilir. Tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, eşit ve engelsiz bir yaşam için çalışmalarımıza devam edeceğimizi duyuruyorum.”