Bugun...

Başkan Tahmilci’den Narin İçin Sert Tepki: "Biz Sizin Yerinize Utanıyoruz!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Tahmilci, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde vahşi bir cinayete kurban giden ve katili hala bulunamayan Narin için CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı öncülüğünde, 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen basın açıklamasında çarpıcı ifadeler kullandı. Tahmilci, bu acımasız cinayetin ve çocuklara yönelik şiddetin faillerinin hala bulunmamasını sert bir şekilde eleştirirken, İstanbul Sözleşmesinin önemine dikkat çekti.
facebook-paylas
 Tarih: 23-09-2024 10:56:00

Başkan Tahmilci’den Narin İçin Sert Tepki:

"NEDEN SUSTUNUZ? BİZ SİZİN YERİNİZE UTANIYORUZ!"

Açıklamasında, 120 haneli bir köyde üç savcının görev almasına rağmen Narin’in katilinin hala bulunamamasını eleştiren Gülbahar Tahmilci, “Soruyoruz, Narin’e ne olduğunu açıklamayan, her şeyi halktan saklamaya çalışanlara soruyoruz: Neden sustunuz? 19 gün boyunca o bedeni ruhunuz nasıl taşıdı?” dedi. Tahmilci, bu sessizliğin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Biz sizin yerinize utanıyoruz!" şeklinde sert bir tepki gösterdi.

"BU VAHŞETİ UNUTMAYACAĞIZ"

CHP Kadın Kolları Manisa İl Başkanı Tahmilci, çocuk cinayetleri ve kadınlara yönelik şiddetin ardındaki sistematik problemleri dile getirerek, "Bizler CHP Kadın Kolları olarak, Narin için, Leyla için, Hazal için, Zeynep için buradayız. Bu cinayetleri unutmayacağız. Küçücük çocuklarımızı katleden bu karanlık zihniyetin peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

"ÇOCUK CİNAYETLERİ VE İSTİSMARLARININ POLİTİK OLDUĞUNU UNUTMAYIN"

Tahmilci, çocuklara yönelik istismar ve şiddet olaylarının politik olduğunu belirterek, "Aileyi ve cinsiyetçi tahakkümü kutsayan, kadınları ve çocukları kurban eden bu sistem, bu cinayetlerin asıl sebebidir. Türkiye’de çocuk cinayetleri ve kadın cinayetleri politiktir. Faillerin cezasız kalması, çocuklarımızın hayattan koparılmasına yol açıyor" dedi.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VE 6284 SAYILI KANUNU GERİ GETİRECEĞİZ"

Gülbahar Tahmilci, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun hayati önemine değinerek, "İstanbul Sözleşmesi'ni ve 6284 sayılı kanunu hedef alan, kadınlara ve çocuklara yaşam yerine ölümü reva gören zihniyetle mücadelemiz sürecektir. İktidara geldiğimizde ilk işimiz, İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar yürürlüğe sokmak ve 6284 sayılı kanunu gerektiği gibi uygulamak olacaktır" ifadelerini kullandı.

"GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN ASU KAYA’NIN DUYARLILIĞINI TAKDİR EDİYORUZ"

Tahmilci, Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya’nın bu konudaki duyarlılığına vurgu yaparak, "Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Asu Kaya’nın liderliğinde, çocuklarımızı ve kadınlarımızı hayattan koparan bu karanlık zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz. Narin kızımızın ve tüm çocukların adaletini sağlamak için buradayız" dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI