Bugun...

BAŞKAN TANER IŞIKBAY : “BU FELAKETİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı ve iş insanı Taner Işıkbay, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizi derinden sarsan büyük depremin ikinci yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.
facebook-paylas
 Tarih: 05-02-2025 09:56:00

BAŞKAN TANER IŞIKBAY : “BU FELAKETİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Başkan Işıkbay, mesajında şu ifadelere yer verdi: "6 Şubat 2023, hepimiz için büyük bir kırılma noktasıdır. O gün, binlerce vatandaşımızı kaybettik, milyonlarca insanımız evsiz kaldı ve ülkemizin derin yaralar almasına tanıklık ettik. Acımız büyük ve hiç eksilmedi. Ama bugün sadece yas tutma günü değil, aynı zamanda bir muhasebe günüdür. O gece yaşanan felaketin ardından dersler çıkarıldı mı? Gerekli önlemler alındı mı? Maalesef, bu soruların yanıtı hâlâ tatmin edici değil."

Taner Işıkbay, deprem gerçeğiyle yüzleşmenin ve geleceğe yönelik adımlar atmanın kaçınılmaz olduğunu belirterek şu vurguyu yaptı: "Bilim insanları yıllardır uyarıyor, şehirlerimizin depreme dayanıklı olması gerektiğini söylüyor. Ancak ne yazık ki, alınmayan önlemler, geciken müdahaleler ve ihmal edilen yapı denetimleri nedeniyle her büyük felakette aynı acıları yaşıyoruz. Deprem öldürmez, ihmal öldürür! Artık günü kurtarmaya yönelik çözümler değil, uzun vadeli, bilimsel, şeffaf ve denetlenebilir politikalar üretmeliyiz. Rant değil, insan hayatı öncelikli olmalıdır."

"DEPREMZEDELERİMİZİN YANINDAYIZ"

Işıkbay, depremin ardından verilen sözlerin tam anlamıyla yerine getirilmediğini belirterek, depremzede vatandaşların hâlâ büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti: "İki yıl geçmesine rağmen, hâlâ çadırlarda, konteynerlerde yaşamak zorunda kalan, hayatını yeniden kuramayan insanlarımız var. İşini, evini, ailesini kaybeden vatandaşlarımızın sesi olmak zorundayız. Verilen sözler tutulmalı, kalıcı konut ve istihdam çözümleri hayata geçirilmelidir. DEVA Partisi olarak, bu süreçte depremzedelerimizin yanında olmaya ve haklarını savunmaya devam edeceğiz.

Kaybettiğimiz her can, bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Depreme hazırlıklı, güvenli şehirler inşa etmek zorundayız. Bilimi, aklı ve liyakati esas alan bir yönetim anlayışıyla, Türkiye’nin her bölgesinde depreme karşı dirençli yapılar oluşturmalıyız. 6 Şubat’ta yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Rabbim, milletimizi bir daha böyle felaketlerle sınamasın."

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI