Bugun...

Başkan Volkan Çelik’ten Tasarruf Genelgesine Tepki: “Muğla Yerel Basına Destek Olunmalı” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Adil Türkiye Partisi Muğla İl Başkanı Volkan Çelik, hükümetin tasarruf genelgesi kapsamında yerel basın aboneliklerinin iptali ve ilanların durdurulmasına şiddetle tepki gösterdi. Çelik, yerel medyanın zor zamanlardan geçtiğini ve bu politikaların basın üzerindeki baskıları daha da artırdığını belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 30-05-2024 12:49:00

Başkan Volkan Çelik’ten Tasarruf Genelgesine Tepki: “Muğla Yerel Basına Destek Olunmalı” - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Başkan Çelik yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan tasarruf genelgesi, kamu kurum ve kuruluşlarına gazete alımını ve zorunlu olmayan ilan yayımlatmamayı emrediyor. Bu, dönem de zaten ekonomik zorluklarla mücadele eden yerel basına ciddi bir darbe vurmuştur," dedi.

Çelik, yerel basının kapatılmasına yönelik bu adımların, Türkiye’deki basın özgürlüğüne ve demokrasiye zarar verdiğine dikkat çekti. "Yerel basın, demokrasimizin temel taşlarından biridir ve toplumun bilgilendirilmesinde kritik bir role sahiptir. Bu genelge ile yüzlerce basın emekçisi işsiz kalacak, birçok yayın kuruluşu kapısına kilit vurmak zorunda kalacaktır," ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Çelik, Basın İlan Kurumu’nun (BİK) ayrımcılık yapmadan yerel basına gereken reklam ve ilan desteğini vermesi gerektiğini vurguladı ve ekledi: "Tasarruf genelgesinde yer alan bu madde geri çekilmeli, yerel basına köstek değil, ekonomik destek sağlanmalıdır. Yerel gazetelerin sayısı her geçen yıl düşmekte, bu gidişata 'dur' denilmelidir."

Adil Türkiye Partisi olarak, yerel basının desteklenmesi ve korunması için mücadele edeceklerini belirten Çelik, yerel basının sürdürülebilirliği ve bağımsızlığının güvence altına alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI