Bugun...

BAŞKAN YALÇIN: HER ŞEYE ZAM GELİRKEN NEDEN ARA ZAM YAPILMIYOR?! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, asgari ücretle geçinmek zorunda kalan vatandaşların yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Yalçın, mevcut ekonomik şartlarda asgari ücretin yetersiz kaldığını ve acilen ara zam yapılması gerektiğini belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 27-06-2024 17:07:00

BAŞKAN YALÇIN: HER ŞEYE ZAM GELİRKEN NEDEN ARA ZAM YAPILMIYOR?! - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Bedri Yalçın, AKP iktidarının asgari ücrete ara zam yapmamasına ilişkin eleştiride bulundu. A'dan z'ye her ürüne, her gün fahiş zam gelirken maaşlara zam yapılmamasının büyük bir akıl tutulması olduğunu belirten Başkan Yalçın yaptığı açıklamada şunları söyledi:"Vatandaşlarımız, temel ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlanıyor. Her gün yeni zam haberleriyle uyanıyoruz. Gıda fiyatları, kira, enerji ve ulaşım maliyetleri sürekli artıyor. Ancak asgari ücrete bu artışlara paralel bir zam yapılmıyor. Bu durum, dar gelirli vatandaşlarımızın hayatını her geçen gün daha da zorlaştırıyor," dedi.

Yalçın, asgari ücrete yapılacak bir ara zamın, vatandaşların alım gücünü bir nebze de olsa artıracağını vurgulayarak: "Hükümete sesleniyorum: Asgari ücrete acilen ara zam yapılmalı. Enflasyonun bu denli yüksek seyrettiği bir dönemde, dar gelirli vatandaşlarımızın yükünü hafifletmek devletin en temel görevidir. İnsanlarımızın onurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için gerekli adımlar atılmalıdır" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Bedri Yalçın, işverenlerin de bu süreçte desteklenmesi gerektiğini belirterek:" Asgari ücret artışıyla birlikte, küçük ve orta ölçekli işletmelerin üzerindeki yükü hafifletecek teşvikler de sağlanmalıdır. Böylece hem işverenler hem de çalışanlar için sürdürülebilir bir çözüm üretilmiş olur" ifadelerini kullandı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI