Bugun...

Başkan Yıldız: Tarımda ve Altyapıda Büyük Sorunlar Yaşıyoruz - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çınar İlçe Başkanı Mehrem Yıldız, ilçede yaşanan tarım ve altyapı sorunları hakkında açıklamalarda bulunarak Çınar halkının sıkıntılarına dikkat çekti. Yıldız, ilçenin tarım faaliyetlerinde karşılaştığı zorluklara ve altyapı eksikliklerine değindi.
facebook-paylas
 Tarih: 06-10-2024 20:56:00

Başkan Yıldız: Tarımda ve Altyapıda Büyük Sorunlar Yaşıyoruz - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Tarımda Yaşanan Sıkıntılar

CHP Çınar İlçe Başkanı Mehrem Yıldız, Çınar'ın tarım potansiyelinin büyük olduğunu ancak bu potansiyelin, yanlış politikalar ve yetersiz destek nedeniyle kullanılmadığını belirtti. "Çınar'ın coğrafi konumu oldukça güzel ve tarım için elverişli. Ancak ne yazık ki çiftçilik ve tarım bitme noktasına gelmiştir. Elektrik maliyetleri, çiftçimizin en büyük sıkıntılarından biri haline gelmiş durumda. Yüksek elektrik faturaları, tarımda üretim maliyetlerini ciddi anlamda artırıyor ve çiftçimiz artık toprağını işleyemez hale geldi" dedi.

Tarımın bölgenin en önemli geçim kaynağı olduğunu vurgulayan Yıldız, "Çınar halkı geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlıyor. Ancak ülke genelinde yaşanan tarım politikalarındaki yanlışlıklar ve maliyetlerin yükselmesi, çiftçiyi zora soktu. Çiftçilerimizin sorunlarını çözmek için etkin tarım politikaları uygulamak zorundayız. Aksi halde tarımsal üretim tamamen bitecek ve bu da ülke genelinde daha büyük sıkıntılar yaratacak" ifadelerini kullandı.

"Altyapı Eksiklikleri ve İsraf Sorunları Yaşanıyor"

Başkan Mehrem Yıldız, ilçede yapılan altyapı çalışmalarının yetersizliğine ve doğalgaz çalışmaları sırasında yolların zarar görmesine de dikkat çekti. "Çınar’da doğalgaz çalışması yapıldı. Ancak firma, boru hattı çekimi sırasında parke döşenmiş yolları kırarak düzeltmeden bıraktı. Bu nedenle yollarımız şu an kötü durumda. Alt yapı tamamlanmadan yapılan yollar böylece zarar görünce, yeniden yapılacak olan masraflar da ne yazık ki halkımızın cebinden çıkıyor. Bu bir israftır ve kabul edilemez. Halkın vergileriyle yapılan hizmetlerin, eksik veya özensiz çalışma nedeniyle bu şekilde heba edilmesine izin veremeyiz" şeklinde konuştu.

"Sorunların Çözümü İçin Kararlıyız"

CHP Çınar İlçe Başkanı Mehrem Yıldız, tüm bu sorunların çözülmesi için CHP olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. "Çınar halkının sesi olmaya ve sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halkımızın daha iyi şartlarda yaşaması için çalışıyoruz. Tarımdan altyapıya kadar her konuda yaşanan sorunların çözümü için var gücümüzle mücadele edeceğiz. İlçemizdeki tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi ve altyapı eksikliklerinin giderilmesi, öncelikli hedeflerimizdendir. Halkımızın refahını artıracak her türlü çözümün arkasında duracağız" dedi.

Yıldız, açıklamasında vatandaşların kendilerine olan güveninin tam olduğunu belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Çınar’da da halkın umudu olmaya devam ediyor. Halkımızın yaşadığı bu zorluklara karşı susmayacağız ve gereken her türlü mücadeleyi vereceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI