Bugun...
SON DAKİKA

Battal: "Numan Kurtulmuş’un Sözleri, Laik Cumhuriyete Yönelik Bir Kalkışma Denemesidir" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aytaç Battal, TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’un Anayasanın üçüncü maddesine yönelik yaptığı açıklamalar üzerine sert bir açıklamada bulundu. Battal, Kurtulmuş’un "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz." şeklindeki ifadelerinin, doğrudan laik Cumhuriyete yönelik bir kalkışma denemesi olduğunu belirterek, bu açıklamanın Türkiye’nin siyasi ve sosyal yapısına zarar verdiğini ifade etti.
facebook-paylas
 Tarih: 14-10-2024 20:56:00

Battal:

Battal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Numan Kurtulmuş’un Anayasa'nın üçüncü maddesini tartışmaya açma girişimi, HÜDAPAR ve HDP/DEM çizgisinde yeni bir arayışa girdiğinin açık bir göstergesidir. TBMM Başkanı olarak Türkiye'nin önceliklerinin çok uzağında olan bu demeçler, bölgemizde yaşanan siyasi gelişmelere rağmen, Cumhuriyetin temel ilkelerini hedef alarak ülkemizi büyük bir tehlikeye sürüklemektedir. Sayın Kurtulmuş’un 'Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü' şeklindeki önerisi demagoji ve laf kalabalığından başka bir şey değildir."

"Yeni TBMM Başkanı ile Yeni Anayasa Çalışmaları Yürütülmeli"

Aytaç Battal, Numan Kurtulmuş’un anayasa değişikliklerine yönelik açıklamalarının sadece siyasi demagoji değil, aynı zamanda Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden bir yaklaşım olduğunu vurgulayarak, bu nedenle yeni anayasa çalışmalarının mevcut TBMM Başkanı ile değil, yeni bir dönemde yeni bir başkanla yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

"Söz konusu açıklamalar, Türk milletinin milli ve manevi değerlerine saldırı niteliğindedir. Bu ülkenin devlet, millet ve ülke bütünlüğü vardır, olacaktır ve hiçbir tartışmaya konu edilemez. Yeni anayasa çalışmalarının yeni dönemde ve TBMM Başkanlığı'nın daha sorumlu ellerde koordinasyonu ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir."

"Cumhuriyetin Temel İlkelerinden Taviz Vermeyeceğiz"

Adil Türkiye Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine her zaman sahip çıkacaklarını belirten Aytaç Battal, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne ve anayasanın değiştirilemez maddelerine yönelik her türlü girişim, karşısında bizleri bulacaktır. Cumhuriyetin temel ilkelerinden asla taviz vermeyeceğiz" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI