![]() |
Tweet |
“İNGİLİZ AKLI, ABD’NİN DE ARKASINDAKİ GÜÇTÜR”
Yalçın, Türk kimliğinin hedef alınmasının esas nedeninin Çin’e karşı kullanılmak istenen jeopolitik bir güç olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Türk kimliği, binlerce yıllık derinliğiyle küresel oyun kurucular için hem tehdit hem fırsattır. Bugün İngiliz aklı, tıpkı Sanayi Devrimi sonrasında olduğu gibi, dünyaya yön verme stratejisini sürdürmektedir. ABD’nin fiili gücünün arkasında da bu akıl vardır. Türk milletini dönüştürme gayretlerinin sebebi budur.”
“5K FORMÜLÜ TÜRKİYE’NİN YENİ YOL HARİTASIDIR”
Bedri Yalçın, Karabağ, Kerkük, Kıbrıs, Kırım ve Kosova’yı kapsayan 5K formülünü yeniden gündeme getirdi:
“Misak-ı Milli kararları güncellenmeli, bu 5 stratejik coğrafya TBMM’de ilan edilmeli, Türkiye bu bölgelerde askeri, siyasi, ekonomik ve kültürel nüfuzunu genişletmelidir. Bu sadece tarihi bir sorumluluk değil, geleceğimizin garantisidir.”
“KÜLTÜREL EROZYONA KARŞI MİLLİ DİRENİŞ ŞARTTIR”
Yalçın, Türk kimliğinin küresel kültürel saldırılarla eritilmek istendiğini belirtti:
“Bugün bir yandan medya, bir yandan ekonomi üzerinden yürütülen erozyon planlarına karşı milli direnç şarttır. Tang Hanedanı’nda Çin’i yöneten Türkler, Hindistan’da Babür Türkleri, bugün hâlâ Batı arşivlerinde analiz konusuyken biz bu mirası görmezden gelemeyiz. Türk tarihi güçtür, dirençtir.”
“BORÇ DİPLOMASİSİNE HAYIR, MİLLİ EKONOMİYE EVET”
İngiliz bankerlerin Türkiye’deki geçmiş ve günümüzdeki etkilerine de dikkat çeken Yalçın, şöyle konuştu:
“Borç alarak değil, üreterek büyüyeceğiz. İngiliz bankerlerin bu ülkeye para vererek neler elde ettiğini iyi analiz etmeliyiz. Bu oyunu bozmak, Türk milletinin kaderini kendi eline almasıyla mümkündür. Milli kimlikli politikalarla Yeni Dünya Düzeni’nde hak ettiğimiz yeri alacağız.”
“BU TOPRAKLAR BİZİM, BU KADER BİZİM, BU GELECEK BİZİM”
Bedri Yalçın, açıklamasını kararlılıkla sonlandırdı:
“Bu yurt bizim, bu ülke bizim, Türkiye bizim… Kimliğimize, tarihimize, geleceğimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Vaat değil, irade ortaya koyacağız. Anadolu’nun ruhunu hiçbir güç esir alamayacak!”