Bugun...

Bolu'da Organize Sanayi Bölgesi Sorunu ve Çözüm Bekleyen Konular - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın, Bolu’da çözülmesi gereken en önemli sorunlardan biri olarak organize sanayi bölgesi ile ilgili yıllardır devam eden belirsizliklere dikkat çekti. Baskın, Bolu’nun sanayi sektörünü merkezden uzaklaştırarak daha uygun bir yere taşıma çalışmalarının 10 yılı aşkın süredir sonuçlanmadığını ve bu durumun sanayi esnafını büyük ölçüde mağdur ettiğini belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 22-10-2024 18:28:00

Bolu'da Organize Sanayi Bölgesi Sorunu ve Çözüm Bekleyen Konular - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SORUNU BÜYÜYOR

Organize sanayi bölgesinin taşınma sürecindeki aksaklıklara vurgu yapan Baskın, şu ifadeleri kullandı:
"10 yıl önce başlayan bu proje, maalesef hâlâ tamamlanamadı. Esnafımız sanayinin nereye taşınacağını, ne zaman taşınacağını ve ödemelerle ilgili detayları bilmemektedir. 10 yıldır süren bu belirsizlik, hem ekonomik hem de moral açısından ciddi sıkıntılar yaratıyor. Yetkililer bu konuda maalesef tutarsız bir yaklaşım sergiliyor."

KARARLARDA BELİRSİZLİK VE ÖDEME SIKINTILARI

Sanayi bölgesindeki dükkanlar için esnafa vaat edilen ödemelerin tutarsızlığına dikkat çeken Baskın, esnafın hâlâ hangi dükkanın kendilerine ait olduğunu bile bilmediğini ve son açıklamaların sanayi esnafını daha da zor durumda bıraktığını söyledi:
"Sanayi esnafı, başlangıçta 1.000-1.500 TL gibi rakamlar ödeyeceği yönünde bilgilendirilmişti. Ancak şimdi ise bu rakamların üç katı, 3.000 TL gibi ödemeler talep ediliyor. Bu durum esnafı mağdur ediyor ve sürecin şeffaf olmaması büyük sorun yaratıyor."

ÖDEMELER KOLAYLAŞTIRILMALI

Baskın açıklamasının devamında: "Burada esnafın ödemeleri yapabilmesi için ödemelerin kolaylaştırılması ve ödenecek miktarın toplamda en az %25 oranında düşürülerek esnafa yansıtılması gerekmektedir" dedi. 

Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın, organize sanayi bölgesi ile ilgili belirsizliklerin ve maliyetlerin bir an önce netleşmesi gerektiğini belirterek, bu konunun çözümünü en öncelikli meselelerden biri olarak gördüklerini vurguladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI