![]() |
Tweet |
“Çanakkale’de verilen mücadele; zulme karşı direnişin, esarete karşı özgürlüğün, umutsuzluğa karşı imanın adıdır. O gün vatan toprağını korumak için canlarını feda eden ecdadımız, bugün hâlâ bizlere yol göstermeye devam ediyor,” diyen Tümenci, 18 Mart’ın yıl dönümünde tüm şehitleri rahmetle andı.
“MUĞLA’DAN ÇANAKKALE’YE UZANAN FEDAKÂRLIK HİKÂYESİ”
Cebrail Tümenci, Muğla’dan da Çanakkale cephesine gönüllü olarak giden ve şehitlik mertebesine ulaşan çok sayıda kahramanın olduğunu belirtti.
“Muğla’mızdan giden nice isimsiz kahraman, Çanakkale sırtlarında destan yazdı. Onların bıraktığı miras, sadece toprak değil; kardeşliktir, vefadır, inançtır. Bugün bu ruhu yaşatmak, tarihimize ve geleceğimize olan sadakatimizin göstergesidir.”
“GELECEK, BU RUHU YAŞATANLARIN OLACAKTIR”
Başkan Tümenci, genç kuşaklara düşen görevin sadece tarihi bilmek değil, onu layıkıyla yaşatmak olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:
“Çanakkale’yi anmak, bir güne sığacak bir sorumluluk değildir. O ruhu anlayan, yaşayan ve yaşatan bir nesil; bu milletin asıl teminatıdır. Şehitlerimizin emaneti olan bu aziz vatana sahip çıkmak, hepimizin görevidir.”
Cebrail Tümenci, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale’de can veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nü milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşatacağız.”