Bugun...

CHP HOPA İLÇE BAŞKANI ŞÜKRÜ AYDEMİR'DEN HAYVAN HAKLARINA VURGU: "KORUMA GÜNÜ'NÜ ÜZÜLEREK GEÇİRİYORUZ" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

CHP HOPA İLÇE BAŞKANI ŞÜKRÜ AYDEMİRDEN HAYVAN HAKLARINA VURGU: "KORUMA GÜNÜNÜ ÜZÜLEREK GEÇİRİYORUZ"
facebook-paylas
 Tarih: 05-10-2024 11:28:00

CHP HOPA İLÇE BAŞKANI ŞÜKRÜ AYDEMİR'DEN HAYVAN HAKLARINA VURGU:

Aydemir, hayvanların maruz kaldığı şiddeti ve yasal düzenlemelerin yetersizliğini eleştirerek, bu önemli günü üzüntü ile karşıladığını belirtti.

MEVCUT YASALAR YETERSİZ

Şükrü Aydemir, hayvanlara yönelik yapılan katliamların ve şiddetin, mevcut yasalarla engellenemediğini vurgulayarak şunları söyledi: "Ülkemizde hayvanların haklarının tam anlamıyla korunmadığını görmek bizi derinden yaralıyor. Çıkarılan yasalar ne yazık ki yetersiz kalıyor ve bu bizler için büyük bir utanç kaynağı." Ayrıca, hayvanların katledilmesine yönelik yasaların çıkarılmış olmasına yönelik tepkisini dile getirerek, "Böylesi bir yasanın kabul edilmesi vicdanları sızlatmaktadır" dedi.

YARGIYA SORUMLULUK ÇAĞRISI

Aydemir, Anayasa Mahkemesi ve ilgili yargı organlarına çağrıda bulunarak, hayvan hakları konusunda daha hızlı ve etkin adımlar atılması gerektiğini ifade etti: "Her geçen gün yeni bir hayvan hakkı ihlaliyle karşılaşıyoruz. Adaletin tecelli etmesi için yargının daha sorumlu davranması şart."

HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ'NÜN ANLAMI

Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü, mevcut sorunlar nedeniyle sevinçle kutlayamadığını belirten Aydemir, daha iyi yasal düzenlemelerin yapılmasını talep etti. Hayvanların hak ettiği yaşam koşullarına ulaşması için çalışmaya devam edeceklerini belirten Aydemir, duyarlı tüm vatandaşları hayvan hakları mücadelesine destek olmaya çağırdı.

Aydemir, açıklamasını, "Hayvanların sesinin daha güçlü duyulacağı, onların da huzurla yaşayabileceği bir dünya için mücadelemizi sürdüreceğiz" diyerek sonlandırdı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI