Bugun...

CHP’li Akyıl, Diyarbakır'daki taşımalı eğitim eziyetine dikkat çekti - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

ÇOCUKLAR TARİKAT YURTLARINDA KALMAYA ZORLANIYOR
facebook-paylas
 Tarih: 24-09-2024 13:42:00

CHP’li Akyıl, Diyarbakır'daki taşımalı eğitim eziyetine dikkat çekti - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

CHP Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, yeni eğitim öğretim yılının başlamasının üzerinden haftalar geçmesine rağmen Diyarbakır’da hala okula gidemeyen çocuklar olduğuna işaret ederek, servisleri kaldırılan iktidarın, yoksul aile çocukları tarikat ve cemaat yurtlarında kalmaya zorladığına dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘tasarruf tedbirleri’ kapsamında Taşımalı Eğitim Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle taşımalı eğitimi iptal etmesini eleştirdi. Başkan Akyıl, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen Diyarbakır’da çok sayıda öğrencinin okula başlayamadığını anımsattı.

YOKSUL ÇOCUKLARIN EĞİTİM HAKKI ELLERİNDEN ALINIYOR
Taşımalı eğitimin mesafesinin 50 kilometreden 30 kilometreye indirilmesi nedeniyle binlerce öğrencinin eğitim hakkının elinden alındığını ifade eden Başkan Akyıl, “Çınar İlçesi'ne bağlı 100 köyde, taşımalı eğitim sorunu yüzünden çocuklar yeni eğitim ve öğretim yılına başlayamadı. Servisleri kaldırılan yoksul aile çocukları tarikat ve cemaat yurtlarında kalmaya zorlanıyor. İktidarı boyunca eğitim politikalarını sürekli değiştiren AKP dar gelirli ailelerin çocuklarının nitelikli eğitim olanaklarını ellerinden aldı” dedi.

BÖYLE VİCDANSIZLIK OLMAZ
Diyarbakır’da taşımalı eğitimle ilçeye gelen öğrencilerin yemekleri için ayrılan ödeneğin nasıl heba edildiği ile ilgili skandalın basına da yansıdığına işaret eden Başkan Akyıl, şöyle devam etti: “Bir vatandaşımızın CİMER’e yaptığı şikayetle çocuklarımızın yemeklerine nasıl göz koydukları da ortaya çıktı. Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bakanlığın öğrenciler için gönderdiği günlük istihkakın yüzde 60’ını kullanıp geri kalan yüzde 40’ını kasada biriktirip öğretmenevinin tadilatı, oyun salonu, bahçeye çardak ve kamelya gibi amaç dışı işlerde kullanmış. Çocuklarımıza da hiçbir besin ve vitamin değeri içermeyen salçalı su yedirmişler. Böyle vicdansızlık olmaz.”

KAYNAKLAR BECERİKSİZCE VE SAVURGANCA YÖNETİLİYOR
Liyakat vurgusu yapan İl Başkanı Akyıl, “AKP, eğitim kaynaklarını beceriksizce ve savurganca yönetmektedir. Bir tarafta mangal keyfi yapan bakanlar, diğer yanda açlığa mahkum edilen, eğitim hakkı ellerinden alınan geleceğimiz çocuklarımız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ülkemizin ekonomiden iç güvenliğe, dış politikadan eğitime her alanda, liyakat ve ehliyet sahibi kadroları iktidarı devralacaktır. Devlet artık yetenek ve liyakate göre yönetilecektir” dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI