Bugun...

CHP’li Ateş, esnafın sıkıntılarını dinledi - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

VATANDAŞ BELİRSİZLİKTEN MUZDARİP CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, esnafa ‘burayı boşaltın’ diyerek tebligat edildiğine işaret ederek, “Esnaf evine nasıl ekmek götürecek? ‘Ben onu bilmem bir ay içerisinde burayı boşaltın’ demek Kahramanmaraşta yaşayan yurttaşlarımıza eziyetten başka bir şey değildir” dedi. Vatandaşın belirsizlikten muzdarip olduğunu ifade eden Ateş, esnafa yer gösterilmesi çağrısı yaptı.
facebook-paylas
 Tarih: 29-06-2024 14:14:00

CHP’li Ateş, esnafın sıkıntılarını dinledi - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Azerbaycan Bulvarı'nda Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan esnafın sorunlarını dinledi.
6 Şubat depremlerinin yıktığı kentte esnafın yaşadığı sorunlara dikkat çeken Başkan Ateş, “Depremde her şeyini kaybeden, bir tek canını kurtaran esnaf yol üzerine kurulan konteynırlarda evine ekmek götürmeye çalışıyor” dedi. 

DOĞABİLECEK SORUNLAR ÖNGÖRÜLMELİ 
Çalışmaların planlı olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Ateş, şöyle devam etti: “Kahramanmaraş’ta şu an her noktada inşaat çalışması başlatılmak isteniyor. Tabii bu çalışmalar başladığında da o bölgedeki esnafın o bölgeyi boşaltması isteniyor. Çalışmaların yapılabilmesi için o alanın boşaltılması tabii ki gerekli. fakat buradaki sıkıntı şu ki depremde her şeyini kaybeden bu insanlar evine nasıl ekmek götürecek? O yüzden bir takım kararlar alınırken öncesinde ve sonrasında doğabilecek bütün sıkıntı ve sorunlar öngörülmeli, buna yönelik çözümler üretilmeli. Gerekli tedbirler alınmalı ve o alınan kararlar ondan sonra uygulanmalı.”

VATANDAŞ BELİRSİZLİKTEN MUZDARİP
Vatandaşların kendilerine sağlıklı bilgi verilmemesinden duyduğu rahatsızlığa işaret eden Başkan Ateş, “Bütün bu sözlerimizin ışığında o bölgedeki esnafa ‘bir an önce burayı boşaltın’ diyerek, tebligat yapılıyor. İyi güzel de esnafa bir yer gösterin esnaf oradan çıkınca ticari faaliyetini nerede sürdürecek? Nasıl para kazanacak? Evine nasıl ekmek götürecek? ‘Ben onu bilmem bir ay içerisinde burayı boşaltın’ demek Kahramanmaraş'ta yaşayan yurttaşlarımıza eziyetten başka bir şey değildir. Vatandaş belirsizlikten son derece muzdarip. kendilerine sağlıklı bilgi verilmediğini söylüyorlar. Yarın için büyük bir belirsizliğin olduğunu ifade ediyorlar” diye konuştu.

VATANDAŞ DA MAĞDUR EDİLMEMELİ
Belirsizlin depremin bozduğu psikolojiyi daha da bozduğunu dile getiren Başkan Ateş, “Bu belirsizliğin de zaten deprem dolayısıyla bozulan psikolojiyi daha da çok bozduğunu ifade ediyorlar. Ana muhalefet partisi olarak buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz; yapılacak işlemler tabii ki yapılacak. Fakat işler yapılırken vatandaş da mağdur edilmemeli. Bununla ilgili gerekli önlemler ve tedbirler alınmak zorundadır. Bu anlamda başta bu bölge olmak üzere şehrimizdeki diğer yapılacak işlerle ilgili lütfen bütün detaylar göz önüne alınarak planlama yapılsın” çağrısı yaptı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI