Bugun...

CHP’li Ateş’ten 2 Temmuz Sivas Katliamı anma mesajı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

MADIMAK KATLİAMI BİR İNSANLIK SUÇUDUR CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Cumhuriyetin çağdaş değerlerine, aydınlanmaya karşı olanların 31 yıl önce Madımak Otelinde yaptığı katliamın bir insanlık suçu olduğunu vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 01-07-2024 17:28:00

CHP’li Ateş’ten 2 Temmuz Sivas Katliamı anma mesajı  - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında yakılan Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden 33 canı katliamın 31. yılında andı.
Cumhuriyet'in çağdaş değerlerine, aydınlanmaya karşı olanların 31 yıl önce Madımak Oteli'nde 33 aydını yaktığına işaret eden Başkan Ateş, “Maraş katliamının acısını yaşamış insanlar olarak Sivas’ın acısı hala yüreğimizde yangın yeri. Madımak Katliamı bir insanlık suçudur. Geçen 31 yılda katliamın asıl failleri olan karar vericiler mahkeme önüne çıkarılamadı. Cumhuriyet’e, laikliğe, demokrasiye karşı bir başkaldıranlar asla amacına ulaşamayacak. Bir arada kardeşçe yaşayacağız. 
Sivas Katliamında yitirdiğimiz 33 canı saygı ve rahmetle anıyorum. Sivas katliamını yapanları da katliama göz yumanları da unutmadık. Unutturmayacağız!” dedi.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI