Bugun...

CHP’li Ateş, toplumsal çürümeye dikkat çekti - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

NARİN BU ÜLKEDE ADALETİN ÖLDÜĞÜ GÜN ÖLDÜ!
facebook-paylas
 Tarih: 18-09-2024 16:49:00

CHP’li Ateş, toplumsal çürümeye dikkat çekti - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, 8 yaşında vahşice öldürülen Narin Güran’ın saldırıya uğrayan savunmasız tüm canlıların sesi, vatandaşın vicdanı olduğuna vurgu yaparak, “Narin 25 gün önce olay olduğunda ölmedi! Narin ve Narinler, bu ülkede adaletin öldüğü gün öldü! Parası olanın adaleti satın aldığı gün öldü” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, TİVİ46 televizyonunun canlı yayın konuğu oldu. İlçe binasında gerçekleşen yayında Başkan Ateş, ülke gündemini değerlendirdi.
Ülkede yaklaşık son 1 aydır gündeminde yer alan Narin Güran cinayetinin toplumsal boyutuna işaret eden Başkan Ünal Ateş, Türkiye’de savunmasız olan her şeye karşı bir saldırı olduğunu belirterek, şunları söyledi: 

NARİN İNSANLARIN VİCDANI OLDU
“Ormanlar da ağaçlara karşı saldırı var. Doğayı birlikte paylaştığımız hayvanlara karşı bir saldırı var. Bu ülkede kadınlara karşı bir saldırı var. Maalesef bu ülkede çocuklara karşı bir saldırı var. Narin bütün bu saldırıların sesi oldu. İnsanların vicdanı oldu. Narin kızımı hayatını kaybetti. Ama belki de bugüne kadar olmadığı kadar şiddet olaylarına dikkat çekilmesini sağladı. Burada acı olan bir insan evladına nasıl kıyar? Bu ülkede bunların olmasının müsebbibi olan insanlar var.”

NARİN BU ÜLKEDE ADALETİN ÖLDÜĞÜ GÜN ÖLDÜ
“Narin 25 gün önce olay olduğunda ölmedi” diye İl Başkanı Ünal, “Narin ve Narinler; ‘Bir defadan bir şey olmaz’ ya da ‘Küçüğün rızası var’ diyenlerin bu sözleri ettiği günden itibaren ölmeye başladılar. Narin bu ülkede adaletin öldüğü gün öldü! Parası olanın adaleti satın aldığı gün öldü. Eğer bir ülkede adalet yoksa insanların adalete güveni azalıyorsa; suç işlemeye meyilli insanlar korkmadan suç işleyebilirler. Bunun önüne geçmemiz lazım.”

OLAYIN FAİLLERİ EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI
Tekirdağ’da şiddet ve cinsel istismara maruz bırakılan 2 yaşındaki Sıla bebeği de anımsatan Başkan Ünal Ateş, yaşananların insanın kanını dondurduğunu dile getirerek, “Bunlar nasıl yaratıklar ki 2 yaşındaki çocuğa kıyabiliyorlar. Nasıl yaratıklar ki 8 yaşındaki yeğenini öldürülebiliyorlar?” diye sordu. 
Adaletin sağlanabileceği Türkiye’nin bir an önce inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan CHP’li Ateş, “Bu ülkede suça meyilli insanlar şunu bilmeli; ‘Ben bu suçu işlediğimde bedelini en ağır şekilde öderim.’ İnsanların artık buna olan güvenleri sarsılmış. Suça meyilli insanlar da ‘nasıl olsa yırtarım!’ mantığı ile hareket ediyor. Narin cinayetinde akıllara durgunluk verecek senaryolar üretiliyor. Bu senaryolardan doğru olanlar var ise vay bizim halimize! Bunların önüne geçmek için bu olayın neden olduğu, kimler tarafından yapıldığı açığa çıkarılmalı ve olayın failleri en ağır şekilde cezalandırılmalı” diye konuştu.

ÜLKENİN DİBİNE DİNAMİT KOYAN SABAH PROGRAMLARI
Toplumsal olaylarda hakkını arayanlara uygulanan sert müdahaleleri anımsatan Başkan Ateş, şunları dile getirdi: “Maden işçisine en sert şekilde müdahale ederler. Sokak röportajında birine bir tek laf söyleseniz ters kelepçe takarlar. Ama yıllardır bu ülkenin dibine dinamit koyan sabah programları var. Bu ülkenin geleneklerini, göreneklerini, ahlakını bitiren sabah programlarında yaşadıkları ahlaksızlarını anlatıyorlar. Bu sabah programlarını yayınlayanlar sözde muhafazakâr, milliyetçi iktidarı destekleyen kanalar. Sunucu iktidarı eleştirdiğinde ya da hayat pahalılığından biraz fazla bahsedince o kanal hemen cezayı yer. Ama yandaş kanalların sabah programlarında yaptığınız bütün iğrençlikleri bütün ince ayrıntılarına kadar anlatırsınız ama tek bir şey söylenmez. Bir tek uyarı dahi almazsınız. Geldiğimiz nokta bütün bu kokuşmuşlukların neticesi. Yaşanan çirkinlikler insanlara anlatıla anlatıla normalleştirildi.”

ADALET BU ÜLKEDE PARASI OLANA MI VAR?
AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun, Narin cinayetiyle ilgili "Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile, bizim dostlarımız” sözlerini de eleştiren İl Başkanı Ünal Ateş, “Bu kabul edilemez. Eğer bildiğin bir şey varsa gidip bu ülkenin savcılarına anlatmak zorundasın. Bu ülkede gidip adalete bildiklerinizi anlatmayacaksanız niye varsınız. Siz milletvekilisiniz” dedi. Engin-Dilan Polat çiftçi üzerinden yaşanan yargılamaları da anımsatan Başkan Ünal Ateş, “İnsanlarımız ‘Adalet bu ülkede parası olana mı var?’ diye düşünüyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI