Bugun...
SON DAKİKA

CHP’li Baran’dan Türk Medeni Kanunu'nun yıldönümünde açıklama - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

HEDEFİMİZ: KADINI ERKEĞİ HER ALANDA EŞİT TÜRKİYE
facebook-paylas
 Tarih: 04-10-2024 14:35:00

CHP’li Baran’dan Türk Medeni Kanunu'nun yıldönümünde açıklama - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

,CHP Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Baran, Medeni Kanun’un yürürlüğe girmesiyle eğitimde, toplumsal, kültürel, ekonomik ve siyasal yaşamda kadınların ve erkeklerin eşit haklara sahip olması adına önemli adımlar atıldığını vurgulayarak, “Hedefimiz: kadını erkeği her alanda eşit Türkiye” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Baran, Medeni Kanun’un kabulünün yıldönümünde yaptığı açıklamada; cinsiyet eşitliğine vurgu yaptı. Başkan Baran, 17 Şubat 1926’da “Türk Medeni Kanunu” adıyla kabul edilen, 4 Ekim 1926’da yürürlüğe giren Türk Medeni Kanunu’nun eşit yurttaşlık hakkı yolunda atılan en büyük adım olduğunu söyledi.
Kanunun yürürlüğe girmesiyle eğitimde, toplumsal, kültürel, ekonomik ve siyasal yaşamda kadınların ve erkeklerin eşit haklara sahip olması adına önemli adımlar atıldığını vurgulayan Başkan Özlem Baran, şunları söyledi:

CİNSİYET EŞİTLİĞİ MÜCADELEMİZ SÜRECEK
“Medeni Kanun ile ailede kadın-erkek eşitliği kabul edilirken, erkeğin çok eşliliği ve tek taraflı boşanmaya ilişkin düzenlemeler kaldırıldı. Kadınlar istedikleri mesleğe girebilme hakkı elde etti. Kadınlara boşanma hakkı, velayet hakkı ve malları üzerinde tasarruf hakkı, mahkemede tanıklık yapma, eşit miras hakkı tanınarak; kadın-erkek eşit hale getirildi. 
Türk Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girişinin yıldönümünde Cumhuriyetin kurucusu, Medeni Kanunu’nun mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. Kadınların üzerindeki her çeşit toplumsal baskının kaldırılması için toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelemiz sürecek. Hedefimiz: kadını erkeği her alanda eşit Türkiye.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI