Tweet |
Tarım yoğunluklu bir yapıya sahip Kurtalan’da, buğday, mercimek ve sınırlı miktarda mısır üretiminin yapıldığını belirten Karataş, bölgenin tarım potansiyelinin sınırlı olduğunu ve iş sahalarına yönelik acil yatırımlar yapılması gerektiğini vurguladı. “Gençlerimizin çalışması için yerel fabrikaların kurulmasını istiyoruz. Marmaris’te, Ege sahillerinde çalışmak için göç eden gençlerimiz, kendi memleketlerinde, ailelerinin yanında çalışsınlar. Fabrikalar ve istihdam alanları kurulursa bu mümkün olur,” dedi.
"Kayyum Atamaları Bölgenin Sosyal Yapısını Zedeliyor"
Bölgedeki kayyum uygulamalarına yönelik eleştirilerde bulunan Karataş, yerel halkın seçme hakkının göz ardı edilmesinin demokrasiyi zayıflattığını belirtti. Ahmet Türk gibi tecrübeli ve barışçıl bir liderin kayyum atanmasıyla görevden alınmasını haksızlık olarak nitelendiren Karataş, “Ahmet Türk bu ülkede barışın sembolüdür. Mardin gibi bir yerde dahi kayyum atanıyorsa, halkın iradesine saygı gösterilmiyor demektir. Bu uygulama, bölgedeki insanlarımızın geçim kaynağı olan işlerini kaybetmesine yol açıyor. Mardin’de kayyum tarafından 420 kişinin işten çıkarıldığı haberleri endişe verici. Bu insanlar evlerine ekmek götürmekte zorlanırken, bu durum sosyal ve ekonomik yaralar açıyor,” ifadelerini kullandı.
"Yerel İstihdam ve Ekonomik Destek Şart"
Kurtalan'ın ekonomik anlamda canlanması için yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması gerektiğini vurgulayan Karataş, hükümete çağrıda bulunarak, "Bölgedeki geçim sıkıntısını çözmek için tarım dışında fabrika ve diğer istihdam olanakları geliştirilmelidir. İnsanlarımızın hak ettikleri gibi onurlu bir yaşam sürmesi, devletin ve yerel yönetimlerin sorumluluğundadır," dedi.