Bugun...

CHP’li Kesin zeytin ve zeytinyağı sektöründeki kısıtlamayı eleştirdi - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

ZEYTİNYAĞI İHRACATI SERBEST BIRAKILMALI CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, dökme ve varilli zeytinyağı ihracatında uygulanan kısıtlama nedeniyle ihracatçının, zeytin ve zeytinyağı üreticisinin sıkıntıya girdiğine işaret ederek, dökme zeytinyağı ihracatının serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 30-05-2024 12:14:00

CHP’li Kesin zeytin ve zeytinyağı sektöründeki kısıtlamayı eleştirdi - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, Türkiye'nin en önemli tarımsal ürünlerinden biri olan zeytinin Hatay için de önemli olduğuna dikkat çekti.
Türkiye zeytin üretiminin yaklaşık yüzde 10’unu gerçekleştiren zeytinin Hatay ekonomisi için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Başkan Keskin, “Deprem Hatay’da sadece evleri yıkmadı. Kent ekonomisini de yıktı. Hayatları da çok ciddi değiştirdi. Zeytin ve zeytinyağı üretimi Hataylı için önemli bir tarımsal ürün” dedi.

ZEYTİNYAĞI İHRACATI SERBEST BIRAKILMALIDIR
Ülke çapında üretilen zeytinyağının iç pazarın ihtiyacını karşıladığını ve stok fazlası verdiğini ifade eden CHP Payas İlçe Başkanı Keskin, şunları söyledi: “Ticaret Bakanlığı 1 Ağustos 2023 tarihinde dökme ve varilli zeytinyağı ihracatında uygulanan kısıtlama tedbirini 18 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamayla bir sonraki duyuruya kadar uzattı. Dökme ve varilli zeytinyağı ihracatına getirilen sınırlama üreticiye ek maliyetler de getirecektir. Aynı zamanda Türkiye’nin Pazar kaybı yaşamasına da neden olacak. Tarımın, ekonominin bu kadar sıkıntı içinde olduğu bir dönemde getirilen yasağı anlamak mümkün değil. Bu kısıtlama asla Türk üreticine hizmet etmeyecektir. Dökme zeytinyağı ihracatı serbest bırakılmalıdır.”

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI