Bugun...

CHP Şabanözü İlçe Başkanı Nigar Baran: "Siyasette kadın olmak zor ama imkansız değil" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şabanözü İlçe Başkanı Nigar Baran, siyasette kadın olmanın getirdiği zorlukları ve kişisel siyasi yolculuğunu anlatarak önemli açıklamalarda bulundu. Baran, siyasette kadın olmanın özellikle küçük yerleşim yerlerinde daha fazla zorluk taşıdığını ancak bu zorlukların aşılabileceğini vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 28-09-2024 18:35:00

CHP Şabanözü İlçe Başkanı Nigar Baran:

"Siyasette kadın olmak zor ama imkansız değil"

Nigar Baran, toplumda kadınların karşılaştığı genel zorlukların siyasette de var olduğunu belirtti ve bu durumun kendi siyasi kariyerinde de karşılaştığı bir gerçek olduğunu ifade etti. "Toplumda genel olarak kadınların çektiği sıkıntıları bizler de aynı şekilde yaşıyoruz. Yaşadığımız toplumdan farklı bir konumda değiliz. Siyasette kadın olmak, hele ki kadın bir başkan olmak zor ama imkansız değil. Kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğine yürekten inanıyorum. Bizler, bu zorlukları aşarak daha güçlü bir siyaset anlayışı geliştirebiliriz" dedi.

"Siyaset hayatımızın içinde olan bir kavram"

Nigar Baran, siyasete giriş hikayesini de paylaşarak, siyasetin hayatın her alanında yer aldığını belirtti. "2019 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi adayı olarak siyasete adım attım. Aktif olarak siyasette yer almasak bile, aslında siyaset hayatımızın her alanında yer alan bir kavram. Çocukluktan itibaren aldığımız maaştan, arkadaşlarımızla olan ilişkilerimize kadar siyaset her zaman hayatımızın bir parçasıdır. Bir yerde de bu sürece dahil olmak, ‘evet’ demek gerekiyor. Siyasete girmem, birikimlerin sonucuydu. Yaşadığınız topluma bakınca, daha farklı bir toplum hayal ediyorsunuz. Bu hayalle birlikte, neden daha iyi olmasın diye düşünerek siyasette yer almak istedim" ifadelerini kullandı.

"Daha iyi bir toplum mümkün"

Baran, siyasette yer almasının en büyük sebeplerinden birinin daha adil ve yaşanabilir bir toplum hayali olduğunu belirtti. "Toplumun daha farklı, daha adil ve eşitlikçi bir hale gelmesini hayal ettim ve siyasette bu değişime katkı sağlamak istiyorum. İnsan, yaşadığı topluma baktığında daha iyi bir gelecek düşünüyor ve 'neden böyle olmasın?' diye soruyor. Ben de bu sorunun cevabını ararken siyasete girdim ve elimden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyorum" dedi.

Nigar Baran, CHP Şabanözü İlçe Başkanlığı görevinde, kadınların ve gençlerin siyasette daha fazla yer alması gerektiğini savunmaya devam edeceğini ve bu yolda kararlı adımlar atacağını belirtti.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI