Bugun...

CHP YOZGAT İL BAŞKANI YAŞAR: "İŞLENEN, İNSANLIK SUÇUDUR VE AFFEDİLEMEZ" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, Sivas katliamının 31. yılında vefat edenler için bir anma mesajı yayımladı. "YÜREĞİMİZDE 31 YILDIR SÖNMEYEN BU ATEŞİ, UNUTMADIK"
facebook-paylas
 Tarih: 01-07-2024 16:49:00

CHP YOZGAT İL BAŞKANI YAŞAR:

CHP Yozgat İl Başkanı Yaşar mesajında: "1993’ün 2 Temmuz’u Sivas’ta çok sıcaktı.  Malum yaz mevsimiydi, fakat Sivas’tan Madımak’tan yükselen sıcağın başka ve çok acı bir nedeni vardı. İnsanlık adına utanç verici, tarihin en acımasız olaylarından birisi yaktı  kavurdu Sivas’ı.

Bir yanda şiirler okuyan, kitaplar tartışan, söyleşiler yapan, birlikte barış içinde yaşamın düşleriyle beslenen aydınlık zihinler, diğer yanda bağnazlıklarının esiri olmuş ve vahşice kan akıtmaya hazır caniler vardı. 

2 Temmuz 1993'te 33 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Olayları'nın 31.yıl dönümünde yüreğimiz bir kez daha yanmaktadır. Hiçbir mazeret 31 yıl önce yaşanan bu katliamı mazur gösteremez. İşlenen, insanlık suçudur ve affedilemez. 

Yaşanan her katliam, çağdaşlığa, demokrasiye,laikliğe, barış içinde yaşama ve çok kültürlü dokuya yapılan saldırıdır. Madımak'ta yaşanan da ülkemizin ortak acısıdır. 

Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı saygı, rahmet ve hüzünle anıyorum. Yüreğimizde 31 yıldır sönmeyen bu ateşi, unutmadık, unutturmayacağız " ifadelerini kullandı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI