![]() |
Tweet |
“EMEKÇİLERİN YAŞADIĞI ZORLUKLAR GÖRMEZDEN GELİNMEMELİ”
Sevim, ekonomik zorluklara da dikkat çekerek, “Bugün emekçiler, alım gücündeki düşüş ve yaşam standartlarındaki gerileme ile karşı karşıya. Ücret artışları, yüksek enflasyon karşısında yetersiz kalıyor ve emekçi, daha iyi bir yaşam için hak ettiği koşullara ulaşamıyor” ifadelerini kullandı.
“ADALET VE EŞİTLİK, TOPLUMUN HER KESİMİNİN HAKKIDIR”
Açıklamasında adaletin sadece hukuki değil, ekonomik ve sosyal bir kavram olduğunun altını çizen Sevim, “Sosyal adaletin sağlanabilmesi için, emeğin hakkı zamanında ve eksiksiz verilmelidir. Adalet, tüm kesimlerin eşit şekilde haklarından faydalandığı, eşit fırsatlarla donatıldığı bir sistemdir” dedi.
“EMEK MÜCADELESİ, BİR İNSANLIK GÖREVİDİR”
Ahmet Sevim, mesajını şu şekilde tamamladı: “1 Mayıs, sadece bir kutlama günü değil, aynı zamanda emekçilerin hakları ve toplumda eşitlik talep ettikleri bir mücadele günüdür. Hep birlikte, adil bir Türkiye için emekçilerimizin haklarının savunulması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.”
“TÜM EMEKÇİLERİN 1 MAYIS’INI KUTLUYORUM”
Son olarak Sevim, “Tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşacakları bir gelecek için mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyorum” dedi.