Bugun...

Curoğlu: "Uyarmaya Devam Ediyoruz: Sizlerin Hukuksuzluğuna Boyun Eğmeyiz!" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, Karadeniz İl Örgütleri adına yapılan ortak açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğluna yönelik hukuksuz girişimlere ve iktidarın adaletsiz politikalarına karşı sert bir duruş sergiledi. CHPnin geçmişten bu yana verdiği mücadele geleneği ve kararlılığına vurgu yapan Curoğlu, haksızlıklara boyun eğmeyeceklerini belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 28-09-2024 12:42:00

Curoğlu:

"Geçmişten Gelen Mücadele Gücümüzle Boyun Eğmeyeceğiz!"

Oğuz Can Curoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin geçmişten bu yana haksızlıklara ve baskılara karşı verdiği mücadelede birçok zorlukla karşılaştıklarını, birçok arkadaşlarını kaybettiklerini, partilerinin kapatıldığını ve mallarına el konulduğunu hatırlatarak, "Fakat biz yılmadık, yıkılmadık; bizler hep ayakta kaldık, sizler hep yenildiniz. Uyarıyoruz, biz yine sizlerin hukuksuzluğuna boyun eğmeyeceğiz ve sizler yenilmeye devam edeceksiniz!" dedi.

"Cumhuriyet Değerlerinden Aldığımız Güçle"

Curoğlu, CHP'nin gücünü Cumhuriyet değerlerinden aldığını ve bu değerlere sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti. "Partimizi yenilmeyen ve yıkılmayan yapan güç Cumhuriyet değerleridir. Ne Cumhuriyetimizi yok edebilirsiniz ne de partimizi." diye konuştu.

"Ekrem İmamoğlu'na Karşı Yapılan Hukuksuzlukları Kabul Etmiyoruz"

Ekrem İmamoğlu'na karşı sürdürülen hukuksuzluklara tepki gösteren Curoğlu, "Her türlü baskıya rağmen yenemediğiniz Sayın Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyetin Belediye Başkanıdır. Yıllardır yağmaladığınız İstanbul’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerleriyle Belediye Başkanlığı yapmaktadır. Yağmadan, ranttan ve talandan başka bir şeye çalışmayan aklınız için en büyük tehdit olarak gördüğünüz Sayın İmamoğlu'nu yok edemeyeceksiniz. Kanal İstanbul’unuzu yaptırmayacağız." ifadelerini kullandı.

"Türkiye İttifakı Ekrem İmamoğlu'na Sahip Çıkacak"

Curoğlu, Ekrem İmamoğlu’na yönelik planlanan hukuksuzluklara karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine sahip olan herkesin karşı duracağını belirtti. "İnanıyoruz ve biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine sahip olan herkes Ekrem İmamoğlu’na karşı yapmayı planladığınız hukuksuzluğun karşısında olacak, Türkiye İttifakı ona sahip çıkacaktır." dedi.

"Hukuksuz Davalar ve İktidarın Korkusu"

Açılan davaların tamamen hukuksuz olduğunu vurgulayan Curoğlu, "Çünkü biliyoruz ki bu bir hukuk davası değildir, bu bir iktidar mücadelesidir. Biliyoruz ki sizler yağmayı, talanı sürdürmek istiyorsunuz ve bunun için iktidarı kaybetmek istemiyorsunuz. Kaybedeceğinizi bildiğiniz için korkuyorsunuz. Bu yüzden Sayın Ekrem İmamoğlu’na saldırıyorsunuz ve yok ettiğiniz hukuk eliyle siyaseti susturmaya çalışıyorsunuz. Ancak bilin ki kaybedeceksiniz ve bundan kaçamayacaksınız." diye ekledi.

"Hukuksuzluğa Boyun Eğmeyeceğiz"

Curoğlu, Ekrem İmamoğlu’na karşı açılan hukuksuz davaların kabul edilemez olduğunu belirtti. "Şimdiden uyarıyoruz: Sizler ola ki bir akıl tutulması sonucu yarattığınız hukuksuzluğunuzla ceza verirseniz kabul etmeyeceğiz. Bizler Karadeniz İl Örgütleri olarak Ekrem Başkanımızın yanında duracağız. Bizler ona karşı yapacağınız her türlü baskı ve saldırıya ön alıp ve kararlılığımızla yok edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Ekrem İmamoğlu İstanbul’dur, Türkiye’dir"

CHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, Ekrem İmamoğlu'nun iktidar hırsının mağduru değil galibi olacağını vurguladı. "Bir kez daha tekrar ediyoruz: Bizler geçmişten gelen mücadele geleneğimiz ve kararlılığımızla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu sizlerin iktidar hırsınızın mağduru değil galibi yapacağız. Sizleri, 22 yılda yaratmış olduğunuz hukuksuzluğa ve adaletsizliğe mahkûm edeceğiz. Çünkü bu mücadele hak, hukuk ve adalet mücadelesidir. Ekrem Başkan İstanbul’dur, Türkiye’dir. Biz, İstanbul’a ve Türkiye’ye sahip çıkacağız." ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

CHP Karadeniz İl Örgütleri Adına

İlker KÜP - Amasya İl Başkanı
Yusuf ATAN - Artvin İl Başkanı
İsmail C. AKYOL - Bartın İl Başkanı
Haktan YÜCEL - Bayburt İl Başkanı
Tahsin M. KARAGÖZ - Bolu İl Başkanı
Ahmet Ş. KANAK - Çankırı İl Başkanı
Dinçer SOLMAZ - Düzce İl Başkanı
Özcan DAĞISTANLI - Gümüşhane İl Başkanı
Serhat C. EŞ - Erzurum İl Başkanı
Gökhan ŞENYÜREK - Giresun İl Başkanı
Özgür D. DEMİR - Gümüşhane İl Başkanı
Vedat YAŞAR - Karabük İl Başkanı
İlke KARABACAK - Kastamonu İl Başkanı
Bülent AKPINAR - Ordu İl Başkanı
Saltuk DENİZ - Rize İl Başkanı
Oğuz C. CUROĞLU - Sakarya İl Başkanı
Mehmet ÖZDAĞ - Samsun İl Başkanı
Aykut C. YALÇINKAYA - Sinop İl Başkanı
Çağdaş KURTĞÖZ - Tokat İl Başkanı
Mustafa BAK - Trabzon İl Başkanı
Devrim DURAL - Zonguldak İl Başkanı

CHP Karadeniz İl Başkanları, Ekrem İmamoğlu'nun yanında olacaklarını ve hukuk mücadelesini sürdüreceklerini belirterek, adaletin ve demokrasinin korunması için mücadelelerini kararlılıkla devam ettireceklerini ifade ettiler.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI