Bugun...

Deniz: "Tek Adam Rejiminde Hak, Hukuk ve Adalet Çifte Standarttan İbaret" - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Türkiye’de hukukun üstünlüğünün ayaklar altına alındığını belirterek, Ekrem İmamoğlu’na yönelik çifte standardı sert bir dille eleştirdi. Deniz, "Tek adam rejiminde hak, hukuk ve adalet, iktidara yakın olanlar için farklı, muhalefettekiler için farklı işliyor. Bu durum Türkiye’nin adalet sistemine olan güvenini yerle bir etmektedir." dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 06-10-2024 21:00:00

Deniz:

"Çifte Standart Adaletin Altını Oyuyor"

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, eski Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun, eski CHP Milletvekili Umut Oran'a "ahmak" dediği için yargılandığı davada beraat ettiğini ve beraat kararının kesinleştiğini belirterek, buna karşın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aynı sözcüğü iade ettiği için 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasakla yargılanmasına dikkat çekti. Deniz, "Bu çifte standart, tek adam rejiminin adalet sistemine ne denli zarar verdiğini göstermektedir. Aynı kelime, iktidara yakın biri için kullanıldığında suç değil, ama muhalefetin sözcüsü kullandığında ceza gerektiriyor. Bu kabul edilemez." şeklinde konuştu.

"Ekrem İmamoğlu'na Yapılan Haksızlık Türkiye'nin Adaletine Vurulan Bir Darbedir"

Deniz, Ekrem İmamoğlu’na karşı açılan davanın ve verilen cezanın Türkiye’de muhalefeti susturma girişimi olduğunu vurgulayarak, "Ekrem İmamoğlu’na yapılan bu haksızlık, sadece ona değil, bu ülkenin hukukuna, adaletine ve demokrasisine vurulmuş bir darbedir. Halkın iradesiyle seçilmiş bir belediye başkanına bu şekilde saldırılması, muhalefeti susturma ve sindirme çabasından başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

"Hukukun Üstünlüğü ve Adalet Herkese Eşit Uygulanmalıdır"

Saltuk Deniz, hukukun üstünlüğünün herkes için eşit olması gerektiğini belirterek, "Adalet, sadece belli bir kesime değil, herkese eşit uygulanmalıdır. Ancak görüyoruz ki mevcut tek adam rejimi, hukuku kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktan çekinmiyor. Hamdi Topçu'ya beraat kararı verilirken, Ekrem İmamoğlu'na hapis ve siyasi yasak istemiyle dava açılması, adaletin nasıl çifte standartla uygulandığının en net örneğidir." dedi.

"Ekrem İmamoğlu’nun Yanındayız, Adaletin Sağlanması İçin Mücadelemizi Sürdüreceğiz"

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Ekrem İmamoğlu’na karşı uygulanan haksızlıklara karşı duracaklarını belirterek, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Ekrem İmamoğlu'nun yanındayız. Adaletin ve hukukun üstünlüğü sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkın iradesine ve demokrasiye yapılan bu saldırıya karşı sessiz kalmayacağız. Ekrem İmamoğlu yalnız değildir; onunla birlikte, hukukun ve demokrasinin yanında olan milyonlarca insan bu adaletsizliğe karşı direnecektir." şeklinde sözlerini tamamladı.

Etiketler
  Kaynak: internethaberajansi.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olur mu?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI